Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Cleantechnica: Στα επίπεδα του 2023 οι φετινές τιμές χονδρεμπορικής στις ΗΠΑ - Διάγραμμα

Cleantechnica: Στα επίπεδα του 2023 οι φετινές τιμές χονδρεμπορικής στις ΗΠΑ - Διάγραμμα
Το φυσικό αέριο αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Σχεδόν αμετάβλητες θα είναι οι τιμές της χονδρεμπορικής στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ το 2024, σύμφωνα με νέα ανάλυση της cleantechnica.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι αρκετά πιθανό το τρέχον έτος να καταγράψει χαμηλότερες τιμές από το 2023, λόγω του σχετικά σταθερού κόστους των καυσίμων παραγωγής. Ωστόσο, περίοδοι υψηλής ζήτησης ή περιορισμών προσφοράς στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσωρινές αυξήσεις στις τιμές χονδρικής.

Το «βάρος» του φυσικού αερίου

Επισημαίνεται ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στις αγορές χονδρικής των ΗΠΑ καθορίζονται από διάφορους παράγοντες, αλλά η τιμή του φυσικού αερίου είναι ο πιο σημαντικός μοχλός. Αυτό γιατί, πρόκειται για το υψηλότερο σε κόστος καύσιμο και επειδή αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ΗΠΑ.

5332.jpg


Η τιμή φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ θα είναι κατά μέσο όρο 2,91 δολ/mmBTU το 2024 στις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές του Ιανουαρίου. Το 2023, η τιμή ήταν κατά μέσο όρο 3,29 δολ/ mmBTU.

Τέλος, οι υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ το 2023 εντοπίστηκαν στις πολιτείες του Ειρηνικού, Καλιφόρνια, Όρεγκον και Ουάσιγκτον, όπου η τιμή του φυσικού αερίου ήταν κατά μέσο όρο 6,96 δολ/ mmBTU. Επίσης, το κόστος των καυσίμων θα παραμείνει κάπως αυξημένο στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και προβλέπεται ότι οι τιμές χονδρεμπορικής της περιοχής θα είναι κατά μέσο όρο 67 δολ/MWh το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης