Η Low Carbon θα κατασκευάσει έργο μπαταριών 385 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο (Solar Power)

Η Low Carbon θα κατασκευάσει έργο μπαταριών 385 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο (Solar Power)

Στοχεύει να γίνει ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας (IPP)

Η Low Carbon (παγκόσμια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) θα κατασκευάσει έργο αποθήκευσης ηλιακών και συστεγαζόμενων μπαταριών 385 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Solar Power Portal.

Θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2024 και θα παραδοθεί από τον διεθνή ανάδοχο EPC Equans, μέσω της θυγατρικής της Bouygues Energies and Services και της Elmya.

Η Trina Storage θα παρέχει τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) για το χαρτοφυλάκιο.

Η Low Carbon επιβεβαίωσε ότι τα 290 MW του χαρτοφυλακίου θα είναι ειδικά για ηλιακή ενέργεια.

«Τα 95 MW της ισχύος θα αποτελούνται από συστεγαζόμενη δίωρη διάρκεια BESS», τόνισε ο Steve Mack (επικεφαλής επενδύσεων στη Low Carbon).

Ο Mack δήλωσε ότι η ομάδα είναι «ιδιαίτερα ενθουσιασμένη» που ξεκινά την κατασκευή του συστεγαζόμενου BESS, τονίζοντας ότι είναι μια «τεχνολογία βασικής ενεργοποίησης που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της μετάβασης.

Η ανάπτυξη αποθηκευτικού χώρου παράλληλα με τα ηλιακά μας στοιχεία είναι μια αποτελεσματική χρήση περιορισμένης χωρητικότητας δικτύου και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».


Έργο αποθήκευσης ηλιακών και μπαταριών 3
GW

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Solar Power Portal, η Low Carbon στοχεύει να αναπτύξει ένα σύστημα αποθήκευσης ηλιακών και μπαταριών 3 GW σε μια προσπάθεια να γίνει ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας (IPP).

Αυτός ο στόχος οδήγησε την εταιρεία να εξασφαλίσει ή να ενεργοποιήσει μια σειρά από έργα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Για παράδειγμα, η εταιρεία ενεργοποίησε το 22MW Fox Covert Solar Farm, που εδρεύει στο Buckinghamshire, τον Οκτώβριο του 2023. Αυτό ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από το χαρτοφυλάκιό της 3GW.

Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την ανάπτυξη ενός ενεργειακού πάρκου στο North Kesteven του Lincolnshire, το οποίο περιλαμβάνει 400 MW ηλιακής ενέργειας και 600 MW αποθήκευσης ενέργειας.

Το προτεινόμενο ενεργειακό πάρκο Beacon Fen θα περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομής για την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το πάρκο στο εθνικό δίκτυο. Αυτό θα παρέχεται μέσω μιας υπάρχουσας σύνδεσης δικτύου στο Bicker Fen.

Το μέγεθος του έργου σημαίνει ότι θα ταξινομηθεί ως έργο υποδομής σε εθνικό επίπεδο (NSIP).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης