Διεθνή

ΗΠΑ: Βέτο Μπάιντεν στους Ρεπουμπλικάνους για τους φορτιστές EV (Reuters)

ΗΠΑ: Βέτο Μπάιντεν στους Ρεπουμπλικάνους για τους φορτιστές EV (Reuters)

Διαμάχη Δημοκρατικών με Τραμπ για νομοσχέδιο που αφορά τη βιομηχανία - Ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι ευνοεί τους εργαζόμενους

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν άσκησε βέτο σε μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο να ανακαλέσουν την απαλλαγή του νόμου «Αγοράστε την Αμερική» που χορήγησε για υλικά που χρησιμοποιούνται σε φορτιστές EV.

Ο νόμος «Build America, Buy America» απαιτεί «όλα τα προϊόντα σιδήρου, χάλυβα, βιομηχανοποιημένων προϊόντων και δομικών υλικών που είναι μόνιμα εγκατεστημένα σε έργα υποδομής και υποστηρίζονται από την ομοσπονδία να παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει χορηγήσει απαλλαγές σε ορισμένα έργα, συμπεριλαμβανομένων των φορτιστών EV. Για τους φορτιστές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαιτεί μόνο να συναρμολογούνται τοπικά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν ότι αυτή η απόσυρση βλάπτει τη βιομηχανία χάλυβα και σιδήρου των ΗΠΑ. Νωρίτερα αυτό το μήνα την καταψήφισαν από τη Βουλή και τη Γερουσία, κερδίζοντας επίσης την υποστήριξη αρκετών Δημοκρατικών.


Λευκός Οίκος: Απόφαση που ευνοεί τους εργαζόμενους στη βιομηχανία

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η απαλλαγή είναι θετική για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία, επειδή οι φορτιστές θα συναρμολογούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών για την κατάργηση της απαλλαγής θα επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια κατασκευή καθώς θα αφαιρούσε την απαίτηση να κατασκευάζονται φορτιστές στις Η.Π.Α.

«Αυτό το ψήφισμα θα έβλαπτε τις προσπάθειες της κυβέρνησής μου να ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε κρίσιμες βιομηχανίες και να φέρει θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το νομοσχέδιο θα καθυστερήσει επίσης τη σημαντική πρόοδο που σημειώνεται από την κυβέρνησή μου και τις Πολιτείες στη δημιουργία του δικτύου φόρτισης EV», δήλωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν για το βέτο, σύμφωνα με το Reuters.

Η διοίκηση έχει διαθέσει 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδομή φορτιστών EV στο νόμο της για τη μείωση του πληθωρισμού. Αυτή η υποδομή είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σύμφωνα με τα σχέδια ενεργειακής μετάβασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση για σίδηρο και χάλυβα από τον κλάδο κατασκευής φορτιστών EV έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα υλικών, απειλώντας τους στόχους παραγωγής, σημειώνει το Reuters στην έκθεσή του, επικαλούμενο στελέχη του κλάδου και πολιτειακές κυβερνήσεις. Αυτή η στενότερη προσφορά, με τη σειρά της, έχει καταστήσει δύσκολη την τήρηση των απαιτήσεων Buy America, ανέφερε επίσης η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης