Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Avangrid θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο 147,5 MW με 33 τουρμπίνες στην Οκλαχόμα

Η Avangrid θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο 147,5 MW με 33 τουρμπίνες στην Οκλαχόμα

Θα τροφοδοτεί 40.000 σπίτια - Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 και θα δημιουργήσει πάνω από 200 θέσεις εργασίας

Η Avangrid (από τους κορυφαίους παρόχους καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ με περισσότερα από 8,4 GW ιδιόκτητων και ελεγχόμενων εγκαταστάσεων αιολικής και ηλιακής ενέργειας) ανακοίνωσε ότι το πρώτο της έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Οκλαχόμα θα κατασκευαστεί στην κομητεία Pontotoc, επεκτείνοντας την παρουσία του κατασκευαστή που ανήκει στην Iberdrola στις ΗΠΑ σε 25 Πολιτείες.

Όπως υποστηρίζει το renews.biz, το έργο Pontotoc Wind είναι ένα αιολικό πάρκο ισχύος 147,5 MW με 33 ανεμογεννήτριες, που τροφοδοτεί 40.000 σπίτια.


Ο
Pedro Azagra (Διευθύνων Σύμβουλος της Avangrid), δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε το πρώτο μας έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Οκλαχόμα, το οποίο θα προσφέρει καθαρή, ανανεώσιμη, αιολική ενέργεια στην κοινότητα της κομητείας Pontotoc μαζί με θέσεις εργασίας και τοπικές επενδύσεις.

Με την Pontotoc Wind, βοηθάμε στην επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στην πολιτεία και στις ΗΠΑ».

 

Η χρησιμότητα του έργου

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 και θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας.

Η Avangrid αναμένει ότι το έργο θα συνεισφέρει στη γύρω περιοχή για περισσότερα από 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τοπικών θέσεων εργασίας για την υποστήριξη των λειτουργιών αιολικών πάρκων και άλλων κοινοτικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Pontotoc Wind θα συνεισφέρει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας κατά τη διάρκεια του έργου, κάτι που ωφελεί τα τοπικά σχολεία και άλλες υπηρεσίες.

Η Avangrid συνεργάστηκε στενά με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για αρκετά χρόνια για να τοποθετήσει προσεκτικά το έργο σε μια περιοχή που προστατεύει την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας.


Το όφελος της Avangrid από το Pontotoc Wind

Με περισσότερα από 8,6 GW εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Avangrid είναι ο 3ος μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτού του έργου, η Avangrid θα έχει δραστηριότητες ή περιουσιακά στοιχεία στη μισή χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης