Παρενέργειες

Ανοχύρωτες από μικροσυμφέροντα οι έρευνες υδρογονανθράκων

Ανοχύρωτες από μικροσυμφέροντα οι έρευνες υδρογονανθράκων
Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο των Ιωαννίνων για την προσφυγή στο ΣτΕ 30 κατοίκων και τοπικών συλλογικοτήτων με στόχο την ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ερευνητική γεώτρηση "Ήπειρος 1". Ποιός ξέρει τ΄ωρα σε πόσα χρόνια θα υπάρξει απόφαση και πόσο ακόμη θα καθυστερήσει ένα έργο της Ελληνικής Πολιτείας για το οποίο η σύμβαση με την ανάδοχο Energean είχε υπογραφεί πριν ...11 χρόνια!

ΟΚ, κάθε πολίτης έχει συνταγματικά το δικαίωμα να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Αλλά είναι δυνατό με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά να ακυρώνεται τόσο η συναίνεση των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, όσο και η θετική γνώμη που έχουν εκφράσει, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, όλοι οι εμπλεκόμενοι τεχνικοί φορείς, ήτοι τα Δασαρχεία, η Διεύθυνση Υδάτων,οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικών Μνημείων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου κ.α.

Τόσο ανοχύρωτα είναι αυτά τα έργα από το κάθε καλώς ή κακώς νοούμενο μικροσυμφέρον; Ποιο μήνυμα παίρνουν με αυτόν τον τρόπο όσοι ενδιαφέρονται ακόμη να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα; Και πώς θα πάρουν αποφάσεις να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις η ExxonMobil, η HelleniQ Energy και η ίδια η Energean για τις άλλες περιοχές που διαχειρίζονται;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης