Ενέργεια

Ινδονησία: Συνεργασία με την Eni για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές

Ινδονησία: Συνεργασία με την Eni για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eni Claudio Descalzi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo την Παρασκευή

 

Το υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της Ινδονησίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο Eni για να επιταχύνει τα προγράμματα απαλλαγής από τον άνθρακα.

Η συμφωνία καλύπτει την ανάπτυξη βιο-πρώτων υλών για καύσιμα, πρωτοβουλίες ενεργειακής μετάβασης και πιθανά έργα δέσμευσης άνθρακα, ανέφερε το ινδονησιακό υπουργείο σε ανακοίνωση.
"Με το Μνημόνιο Συνεννόησης, ελπίζουμε ότι η Eni μπορεί να βοηθήσει με προγράμματα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στην Ινδονησία και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Eni και της Ινδονησίας", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Arifin Tasrif κατά την τελετή υπογραφής.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Eni ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Claudio Descalzi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo την Παρασκευή για να συζητήσουν την πρόσφατη ανακάλυψη του ομίλου.
Η Eni ανακοίνωσε πέρυσι μια εύρεση φυσικού αερίου στο Geng North-1, ένα εξερευνητικό πηγάδι στο βόρειο Ganal, στα ανοιχτά της Ινδονησίας.
Επιπλέον, η Eni αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Indonesia Deepwater Development (IDD) από τη Chevron  τον περασμένο Ιούλιο και μόλις ολοκλήρωσε την εξαγορά της Neptune Energy.
Στη συνάντηση της Παρασκευής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni παρουσίασε τα σχέδια ανάπτυξης για τα περιουσιακά στοιχεία IDD και τον νέο κόμβο παραγωγής Geng North που θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Ανατολικού Καλιμαντάν.
Ο νέος κόμβος παραγωγής φυσικού αερίου στη βόρεια λεκάνη Kutei, καθώς και η επέκταση του οροπεδίου στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στη νότια λεκάνη Kutei, θα επιτρέψουν στην Ινδονησία να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή φυσικού αερίου, τόσο για εγχώρια χρήση όσο και για εξαγωγή, ανέφερε η Eni.

Με την ανακάλυψη του μπλοκ αερίου North Ganal και την εξαγορά του έργου IDD, η Eni είχε πει ότι θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου της στην Ινδονησία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης