Ενέργεια

BP: Υποχώρησαν τα ετήσια κέρδη για το 2023 - Στα 3 δισ. δολ. τα καθαρά το δ΄τρίμηνο

BP: Υποχώρησαν τα ετήσια κέρδη για το 2023 - Στα 3 δισ. δολ. τα καθαρά το δ΄τρίμηνο
Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 13,9 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2023

Χαμηλότερα από τα αναμενόμενα ετήσια κέρδη ανακοίνωσε η BP για το 2023 μετά τη μείωση των τιμών στα ορυκτά καύσιμα.

Ειδικότερα, ο μεγάλος ενεργειακός όμιλος ανακοίνωσε υποκείμενα κέρδη κόστους αναπλήρωσης αποθεμάτων,  ύψους 13,8 δισ. δολαρίων για το 2023, καταγράφοντας μία απότομη πτώση από το ρεκόρ των 27,7 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Οι προσδοκίες των αναλυτών

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 13,9 δισ. δολαρίων για το σύνολο του 2023. Η BP ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου ύψους σχεδόν 3 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,6 δισ. δολάρια. Ανακοίνωσε επίσης αύξηση του μερίσματός της κατά 10% και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,75 δισ. δολαρίων.

Τέλος, σε πιστολή προς τον πρόεδρο της BP Helge Lund και τον τότε προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο Murray Auchincloss τον Οκτώβριο, η Bluebell Capital Partners προέτρεψε την εταιρεία να αυξήσει τις επενδύσεις της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και να μειώσει τις δαπάνες για καθαρή ενέργεια.

Η εταιρεία, η οποία ήταν ένας από τους πρώτους ενεργειακούς κολοσσούς που ανακοίνωσε σχέδια για μείωση των εκπομπών ρύπων «έως το 2050 ή νωρίτερα», άφησε  πίσω αυτά τα σχέδια για το κλίμα πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης