Διεθνή

Μπλίνκεν για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα: Να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας

Μπλίνκεν για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα: Να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας
«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ξεκαθάρισε ο Άντονι Μπλίνκεν

Σε μια ηχηρή αποδοκιμασία της απόφασης της Ιερουσαλήμ να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε την Τετάρτη το Ισραήλ ότι δεν έχει «άδεια να απανθρωποποιεί τους άλλους».

«Οι Ισραηλινοί απανθρωποποιήθηκαν με τον πιο φρικτό τρόπο στις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ. «Οι όμηροι απανθρωποποιούνται καθημερινά από τότε. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άδεια για την απανθρωποποίηση των άλλων».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του στο Ισραήλ για τις απώλειες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και την ανθρωπιστική κατάσταση εκεί καθόλη τη διάρκεια του πολέμου, αλλά η κριτική της Τετάρτης ήταν η πιο σκληρή μέχρι σήμερα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γάζα δεν είχε καμία σχέση με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ξεκαθάρισε ο Μπλίνκεν. «Οι οικογένειες στη Γάζα των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τις παραδόσεις βοήθειας από το Ισραήλ είναι ακριβώς όπως οι οικογένειές μας. Είναι μητέρες και πατέρες, γιοι και κόρες, που θέλουν να κερδίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να έχουν μια κανονική ζωή. Αυτοί είναι. αυτό θέλουν. Και δεν μπορούμε, δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Δεν μπορούμε, δεν πρέπει, να χάσουμε την κοινή μας ανθρωπιά», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης