Ενέργεια

"Φουσκώνει" με LNG το χαρτοφυλάκιο της BP – Πάνω από 25 εκατ. τόνοι ετησίως μέχρι το 2025

Ενδεικτικά, το 2018 το χαρτοφυλάκιο LNG του βρετανικού κολοσσού ήταν στα 15 εκατ. τόνους ετησίως και το 2019 ανέβηκε στους 17 εκατ. τόνους ετησίως
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίναξη του χαρτοφυλακίου προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου σε πάνω από 25 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2025 αναμένει η BP, με τον CEO της Murray Auchincloss να δηλώνει πως η εταιρεία θα ξεπεράσει τον στόχο που είχε θέσει αρχικά.

Ενδεικτικά, το 2018 το χαρτοφυλάκιο LNG του βρετανικού κολοσσού ήταν στα 15 εκατ. τόνους ετησίως και το 2019 ανέβηκε στους 17 εκατ. τόνους ετησίως, όπως αναμεταδίδει το lngprime.

Ο Auchincloss δήλωσε μετά την ανακοίνωση για τα κέρδη της ΒΡ στο τέταρτο τρίμηνο, πως το χαρτοφυλάκιο προμηθειών LNG της BP αυξήθηκε κατά πάνω από 20% σε περίπου 23 εκατ. τόνους ετησίως το 2023, κυρίως λόγω του έργου Coral FLNG της Eni στη Μοζαμβίκη και του τερματικού σταθμού Freeport LNG στο Τέξας, ενώ πέρυσι, η BP απέστειλε επίσης το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου που παρήχθη από τη τρίτη σειρά υγροποίησης στην εγκατάσταση Tangguh LNG στην Ινδονησία.

Ο Auchincloss ανέφερε επίσης ότι η BP, η Shell και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ολοκλήρωσαν μια συμφωνία αναδιάρθρωσης επιτρέποντας το επόμενο κύμα έργων στο Τρινιντάντ και εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη παραλαβή LNG..

Υπενθυμίζεται επίσης πως η BP έχει υπογράψει ακόμα συμφωνίες με την Oman LNG και την Woodfibre LNG.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Auchincloss δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να λάβει πρόσθετες ποσότητες LNG από την Venture Global LNG, την Tortue FLNG και την Beach Energy.

Σημαντικά τα έργα στην Αφρική

Το έργο Greater Tortue Ahmeyim της BP στα ανοιχτά της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου αργότερα φέτος, ενώ η εταιρεία έχει συνάψει μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Venture Global για ποσότητες από τη μονάδα Calcasieu Pass της τελευταίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης