Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αγγλία: Μεγάλη καθυστέρηση στο έργο Dogger Bank A

Αγγλία: Μεγάλη καθυστέρηση στο έργο Dogger Bank A

Το νωρίτερο το 2025 η λειτουργία του σύμφωνα με την SSE Renewables (renews)

Η SSE Renewables έχει προειδοποιήσει για νέες καθυστερήσεις στην εγκατάσταση τουρμπίνας στο Dogger Bank 1,2 GW (ένα αιολικό πάρκο στα ανοικτά της ανατολικής Αγγλίας) και στην πλήρη λειτουργία του έως το 2025.

Η θυγατρική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της SSE plc η οποία αναπτύσσει και λειτουργεί αιολικά πάρκα (χερσαία και υπεράκτια) και υδροηλεκτρική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανέφερε σε μια ενημέρωση διαπραγμάτευσης ότι οι κακές καιρικές συνθήκες, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και η διαθεσιμότητα πλοίων είχαν επηρεάσει την πρόοδο στην τοποθεσία της Βόρειας Θάλασσας, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz, συνολικά 95 ανεμογεννήτριες GE Haliade-X είχαν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, μόνο 7 έχουν ολοκληρωθεί από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εβδομαδιαία ενημέρωση από το έργο.

Η πιο πρόσφατη προειδοποίηση σηματοδοτεί μια περαιτέρω απόκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε από τους εταίρους του έργου (συμπεριλαμβανομένων των Equinor και Vargronn).


Προειδοποίηση εδώ και 5 μήνες

Το reNEWS αποκάλυψε τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι καθυστερήσεις στην κατασκευή και η χρήση νέου εξοπλισμού σε ύδατα πάνω από 120km υπεράκτιας είχαν ήδη δημιουργήσει καθυστερήσεις στη λειτουργία, αναγκάζοντας το στόχο εγκατεστημένης ισχύος του 3ου τριμήνου του 2024 για 790MW να μειωθεί σε μόλις 25MW.

Η SSE θεωρεί ότι οποιαδήποτε απόκλιση στο 2025 είναι απίθανο να αλλάξει ουσιαστικά τις οικονομικές αποδόσεις από το έργο AR3.

Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με εταίρους της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη βελτίωση των ρυθμών εγκατάστασης στροβίλων και μια περαιτέρω ενημέρωση θα παρέχεται τον Μάιο, όταν θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του FY24.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης