Ενέργεια

Μητσοτάκης: Συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας σε φυσικό αέριο και ΑΠΕ
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Σερβία, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς

Ανοίγει ο δρόμος για την εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Σερβία μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλλει στη διασφάλιση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Σερβία, εξάγοντας είτε από τη Ρεβυθούσα, είτε από το FSRU της Αλεξανδρούπολης και η Σερβία από την πλευρά της θα μπορούσε να διαθέσει μέρος των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει για την αποθήκευση φυσικού αερίου από ελληνικές εταιρείες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Σερβία, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στις συζητήσεις που θα γίνουν μεταξύ του κ. Ξιφαρά και των ομολόγων του.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές συνεργασίας και στον τομέα των ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να παρέχει στη Σερβία τεχνογνωσία και δημιουργία έργων ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης