Ενέργεια

Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας (Montel)

Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας (Montel)
Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους τον περασμένο χειμώνα προκάλεσαν ζημιές στο 50% περίπου του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας
Ολοένα και περισσότερες είναι οι επιθέσεις που εξαπολύει η Ρωσία σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας αυτόν τον χειμώνα, ενώ η έλλειψη πυραύλων αεράμυνας αφήνει τις εγκαταστάσεις όλο και πιο εκτεθειμένες, δήλωσε ο Ουκρανός εκτελεστικός διευθυντής της Dtek, της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας.

«Τρία από τα εργοστάσιά μας έχουν δεχθεί περισσότερες από 30 επιθέσεις από την αρχή του έτους. Ένα εργοστάσιο υπέστη ζημιές σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθόλου», δήλωσε ο Dmytro Sakharuk στο Montel.

Στους γείτονές της στρέφεται η Ουκρανία

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους τον περασμένο χειμώνα προκάλεσαν ζημιές στο 50% περίπου του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και δελτίο παροχής ενέργειας.

Ωστόσο, η Ουκρανία μπόρεσε να βελτιώσει κάπως την κατάσταση, χάρη στην αυξημένη ανάπτυξη δυτικών συστημάτων αεράμυνας και την επέκταση της εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές χώρες της ΕΕ.

To γεγονός ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί περισσότερα SUV στις επιθέσεις της, καθιστά την αναχαίτισή τους εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, άρα και τα χτυπήματα πολύ πιο σίγουρα και αποτελεσματικά.

Ο Sakharuk, δήλωσε πάντως ότι η Ουκρανία δεν έχει ακόμη χρειαστεί να εισάγει ενέργεια στο μέγιστο δυναμικό της, επισημαίνοντας το υψηλό επίπεδο των 1,5 GW τον Δεκέμβριο και τις συνήθεις ποσότητες μεταξύ 0,7 και 0,9 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης