Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σκέρτσος για «γαλάζιες» διαφοροποιήσεις: Μπορούμε να διαφωνούμε και εντός της ίδιας πολιτικής οικογένειας χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξη

Σκέρτσος για «γαλάζιες» διαφοροποιήσεις: Μπορούμε να διαφωνούμε και εντός της ίδιας πολιτικής οικογένειας χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξη
Ο Άκης Σκέρτσος απέφυγε να σχολιάσει το… μανιφέστο κατά της κυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά
Τα περί ρήξης στη ΝΔ από τις διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, έκανε λόγο για «μια ευρύχωρη παράταξη, μία γενναιόδωρη παράταξη ως προς την ανταλλαγή ιδεών, επιχειρημάτων και απόψεων», υποστήριξε ότι εντός της ίδιας πολιτικής οικογένειας μπορούν να υπάρχουν διαφωνίες «χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξη», ενώ τήρησε σιγήν ιχθύος όσον αφορά το μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά κατά της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το εάν θα χαρακτήριζε ως ρωγμή την καταψήφιση του νομοσχεδίου από βουλευτές της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας είπε -μιλώντας στο Σκάι- ότι «το αντίθετο, ο πρωθυπουργός έχει διαχειριστεί το θέμα με τρόπο που υποδεικνύει σοφία και στηρίζεται πρωτίστως στη δική του φιλελεύθερη φιλοσοφία και αντίληψη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι μία αναγκαία μεταρρύθμιση που μας εντάσσει στον χώρο των ελευθεριών και των δικαιωμάτων στον οποίο ανήκουν 36 χώρες παγκοσμίως του δυτικού κόσμου και οι Έλληνες ζουν και εργάζονται και απολαμβάνουν δικαιώματα στον δυτικό κόσμο που όταν έρχονται στην Ελλάδα δεν τα έχουν. Συνεπώς για να λυθούν μια σειρά από πρακτικά προβλήματα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα όταν έρχονται από το εξωτερικό, πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, εναρμονίσαμε, δηλαδή το ελληνικό δίκαιο στο ευρωπαϊκό δίκαιο, στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία».

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε πως «η ΝΔ είναι διαχρονικά από την μεταπολίτευση μία φιλελεύθερη παράταξη όπου αυτό δεν οδηγεί σε πόλεμο και σε ρήξη. Είναι μία ευρύχωρη παράταξη, μία γενναιόδωρη παράταξη ως προς την ανταλλαγή ιδεών, επιχειρημάτων και απόψεων».

 «Σιγήν ιχθύος» για Αντώνη Σαμαρά

Την ίδια στιγμή, όμως, ο υπουργός Επικρατείας απέφυγε να σχολάσει τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις φωνές που κάνουν λόγο για απώλεια της συντηρητικής ταυτότητας της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο, λαϊκό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό και όλα όσα εφαρμόζουμε έρχονται να υλοποιήσουν επιταγές του Συντάγματος».

Ερωτηθείς για τη σκληρή στάση του κ. Σαμαρά ανέφερε ότι «εγώ θέλω να κρατήσω από τη χθεσινή ψηφοφορία ότι μιλάμε για κοινωνικά δικαιώματα που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και είναι μια καλή στιγμή για την ελληνική Δημοκρατία ότι πέντε κόμματα υπερψήφισαν αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία. Έτσι πηγαίνουν μπροστά οι κοινωνίες.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μία πολιτική επισήμανση, ένα πολιτικό συμπέρασμα: σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα πρέπει να αναζητούμε και συναινέσεις, μπορούμε ακόμα και με τους πολιτικούς μας αντιπάλους να συμφωνούμε σε κάποια πράγματα χωρίς να σημαίνει ότι αίρονται οι πολιτικές διαφορές όπως μπορούμε να διαφωνούμε και εντός της ίδιας πολιτικής οικογένειας χωρίς αυτό να οδηγεί σε ρήξη».

Πηγή: bankingnews.gr


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης