Η Nautical SUNRISE χρηματοδοτεί το πλωτό ηλιακό πάρκο OranjeWind (renews)

Η Nautical SUNRISE χρηματοδοτεί το πλωτό ηλιακό πάρκο OranjeWind (renews)

Το έργο των 5 MW θα βασίζεται στο υπεράκτιο αιολικό έργο της RWE στην Ολλανδία

Η Nautical SUNRISE θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση ενός υπεράκτιου πλωτού ηλιακού συστήματος ισχύος 5 MW για χρήση στο αιολικό πάρκο OranjeWind (Hollandse Kust West VII) ισχύος 800 MW της RWE στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ολλανδίας.

Το έργο των 8,4 εκατομμυρίων ευρώ που υποστηρίζεται με 6,8 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος Horizon Europe, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 για την εκτέλεση έρευνας και ανάπτυξης σε υπεράκτια πλωτά ηλιακά συστήματα (OFS) και τα εξαρτήματά τους.

Με την RWE να παρέχει την επένδυση για την εγκατάσταση, το σύστημα σχεδιάζεται να ενσωματωθεί ηλεκτρικά, να πιστοποιηθεί και να βρίσκεται εντός του υπεράκτιου αιολικού πάρκου και θα χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες που παρέχονται από την ολλανδική εταιρεία SolarDuck.

Τα αποτελέσματα του έργου θα επιτρέψουν τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση συστημάτων OFS στο μέλλον, τόσο ως αυτόνομα συστήματα όσο και ως ενσωματωμένα σε υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Πριν από την υπεράκτια ανάπτυξη, η κοινοπραξία Nautical SUNRISE θα διεξάγει εκτεταμένη έρευνα και δοκιμές για να διασφαλίσει την αξιοπιστία, την επιβίωση, την ηλεκτρική σταθερότητα και την απόδοση των υπεράκτιων πλωτών ηλιακών συστημάτων.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κλιμάκωσης θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την προώθηση της εμπορευματοποίησης των υπεράκτιων πλωτών ηλιακών συστημάτων.

Έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα, η Nautical SUNRISE δεσμεύεται να λάβει υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη βιωσιμότητα του OFS.

Το έργο θα αξιολογήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, την κυκλικότητα και τη βιωσιμότητα του πλήρους κύκλου ζωής των υπεράκτιων πλωτών ηλιακών συστημάτων. Αυτή η αξιολόγηση δεν θα καλύπτει μόνο το έργο επίδειξης, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης πολλαπλά εμπορικά έργα κλίμακας GW, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη κατανόηση των οικολογικών επιπτώσεων της τεχνολογίας.

Ο Don Hoogendoorn (CTO της SolarDuck) δήλωσε: «Αυτή η επιδότηση επιτρέπει στη SolarDuck με τους συνεργάτες της να ξεπεράσουν τα περιβαλλοντικά όρια του σχεδιασμού και ταυτόχρονα να κατανοήσουν σε βάθος την οικολογική και αξιοπιστία του σχεδίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης