Lene Skole: Η Orsted πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, λέει η νέα πρόεδρος

Lene Skole: Η Orsted πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, λέει η νέα πρόεδρος

Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία διέλυσε δύο υπεράκτια αιολικά έργα στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε 4,13 δισ. δολ. σε απομειώσεις

 

Η Orsted της Δανίας πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δήλωσε την Τρίτη η νέα πρόεδρος Lene Skole, μετά την εκλογή της σε συνεδρίαση των μετόχων προκειμένου να επιβλέψει την ανάκαμψη του υπεράκτιου γίγαντα αιολικής ενέργειας.

Αναλαμβάνει το ρόλο της στην μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο που θέλει να ανακάμψει από μια σειρά απωλειών και ακυρώσεων έργων.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία διέλυσε δύο υπεράκτια αιολικά έργα στις ΗΠΑ. Ανακοίνωσε 28,4 δισεκατομμύρια δανικές κορώνες (4,13 δισεκατομμύρια δολάρια) σε απομειώσεις, ωθώντας τους επενδυτές να αφαιρέσουν περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια κορώνες από την αγοραία αξία της Orsted.

"Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Η αγορά έχασε την εμπιστοσύνη σε εμάς. Αυτός ήταν φυσικά ο λόγος που η αγοραία αξία μειώθηκε περισσότερο από τον απόλυτο αριθμό", δήλωσε η Skole, σε συνέντευξή του στο Reuters.
Μετά από μια στρατηγική αναθεώρηση της επιχείρησής της, η εταιρεία με έδρα την Κοπεγχάγη, η οποία ανήκει κατά 51% στο δανικό κράτος, περιόρισε τον περασμένο μήνα τους στόχους επενδύσεων και δυναμικότητας, διέκοψε τις πληρωμές μερισμάτων και άλλαξε τους οικονομικούς και επιχειρησιακούς της επικεφαλής.

"Είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς να ξαναχτίσουμε αυτήν την εμπιστοσύνη. Και αυτό μπορούμε βασικά να το κάνουμε μόνο με την εκτέλεση του σχεδίου που έχει παρουσιάσει η διοίκηση. Αυτό θα είναι η κύρια εστίαση στο μέλλον", είπε.Είπε ότι τα προβλήματα προέκυψαν στην αγορά των ΗΠΑ λόγω ενός συνδυασμού εξωτερικών παραγόντων και της δέσμευσης υπερβολικού κεφαλαίου σε έργα.
Η Skole, η οποία αντικατέστησε τον Thomas Thune Andersen ως πρόεδρος, προήχθη σε θέση αφού ήταν αναπληρωτής πρόεδρος από το 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης