Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Απόσχιση του κλάδου Μη Ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων - Ποια είναι η DESFA Solutions

ΔΕΣΦΑ: Απόσχιση του κλάδου Μη Ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων - Ποια είναι η DESFA Solutions

Η καθαρή αξία του ενεργητικού του Κλάδου ο οποίος αποσχίζεται ανέρχεται σε 38.912.974,28 ευρώ

 

Σε μια ξεχωριστή εταιρεία που θα είναι 100% θυγατρική του θα περάσει ο ΔΕΣΦΑ όλες τις μη ρυθμιζόμενες δραστηριότητές του, όπως της συμμετοχής 20% στην Gastrade, αλλά και άλλες επενδύσεις του και τα ακίνητά του.

Ειδικότερα, το ΔΣ του ΔΕΣΦΑ, αποφάσισε την εταιρική αναδιάρθρωση του ΔΕΣΦΑ μέσω απόσχισης του κλάδου Μη Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών και Συμμετοχών με την εισφορά του σε Ανώνυμη Εταιρεία που θα συσταθεί ταυτόχρονα με Συμβολαιογραφική Πράξη Απόσχισης αποφάσισε Τη σχετική απόφαση έλαβε στις 21/12/2023 όταν και αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών απόσχισης και την εισφορά στην 100% θυγατρική του ΔΕΣΦΑ με την επωνυμία DESFA Solutions.

Ως ημερομηνία σύνταξης του ισολογισμού μετασχηματισμού /λογιστικής κατάστασης έχει οριστεί η 31/10/2023.
Η DESFA Solutions, θα είναι Μονοπρόσωπη ΑΕ με έδρα Μεσογείων 357-359.

Το μετοχικό κεφάλαιο

Σύμφωνα με την Έκθεση Εκτίμησης η καθαρή αξία του ενεργητικού του Κλάδου ο οποίος αποσχίζεται ανέρχεται σε 38.912.974,28 ευρώ. Η Διασπώμενη εταιρεία (ΔΕΦΣΑ) θα εισφέρει το επιπλέον ποσό 7.025,72 ευρώ σε μετρητά για σκοπούς στρογγυλοποίησης. Το συνολικό ποσό των 38.920.000 ευρώ θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρεία διαιρούμενο σε 1000.000 νέα κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 38,92 ευρώ η μία.
Η ολοκλήρωση της απόσχισης υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της εταιρείας και στις εγκρίσεις όλων των αρμοδίων αρχών.

Πλεονεκτήματα διαχωρισμού

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση η απόφαση για την απόσχιση υλοποιείται μετά από εξέταση των πλεονεκτημέτων του διαχωρισμού των ρυθμιζόμενων από τις μη ρυθμιζόμενες δραστηριότητες και επενδύσεις, και λαμβάνοντας υπόψιν την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία των μετόχων της και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς και της εταιρείας, προκειμένου να επιτευχθεί ένα μακριπρόθεσμο εταιρικό σχήμα επωφελές τόσο για την εταιρεία όσο και για την αγορά.

Όπως τονίζεται η απόσχιση θα προσφέρει στη νέα θυγατρική αλλά και στο ΔΕΣΦΑ τη δυνατότητα να ενεργούν με μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, αναφορικά με τη διαχείριση του κόστους, την πρόσβαση σε νέο κεφάλαιο ή δάνειο για τις αντίστοιχες επενδύσεις σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό τομέα και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και του σχετικού κεφαλαιακού κόστους.


εκθεση.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης