Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα - Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα - Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

"Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου" - "Να σταματήσει ο φαντάρος των 20 ημερών κ. Κασσελάκης τις ανιστόρητες ανοησίες περί διεθνών παρατηρητών"

Για ταύτιση, και απόλυτη ευθυγράμμιση, με συγκεκριμένο συγκρότημα, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος γιατί δεν κατέθεσε πρόταση μομφής για άλλα μείζονα ζητήματα όπως οι υποκλοπές ή το κράτος δικαίου. «Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.


«Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε και στις οικογένειες τους. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία. Μπορούν και να αδικούν την Πολιτεία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε όλες και όλους ως πρωθυπουργός, ως πολίτης, ως πατέρας. «Θέλω να με ακούσετε όχι μόνο με την καρδιά αλλά και με το μυαλό. Δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε σε ένα αύριο ενωμένοι με λιγότερες σκιές σαν αυτές που οδηγούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους και να μη πιστεύουν κανένα και τίποτα. Γι’ αυτό ζήτησα συγγνώμη εξ ονόματος όλων. Χωρίς και να πιστέψω ποτέ ότι υπάρχουν Έλληνες που πενθούν περισσότερο από άλλους», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επέλεξαν στάση που κανείς διανοήθηκε σε άλλες τραγωδίες. «Θέλησαν να κάνουν κομματικό τους λάβαρο την πάνδημη οδύνη, να μετατρέψουν τον πόνο της κοινωνίας σε εργαλείο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, εμένα προσωπικά. Αναρωτιέμαι, θυμάμαι στην επέτειο, στον πρώτο χρόνο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το ίδιο και εμείς το 2019 αλλά δεν το κάναμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά αυτής της παράταξης με τη δική σας. Είμαι πάντα εδώ. Τοποθετήθηκα πολλές φορές. Απουσίασα μόνο σε μία συνεδρίαση όπως πάντα έκανα σε αντίστοιχες διαδικασίες, αλλά και γιατί το λόγο για την υπόθεση δεν μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

«Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου - Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε κάποιους από τους μύθους»

«Κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να ρίξουν το σπόρο της αμφιβολίας στη δικαιοσύνη. Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους το πόνου. Και όλα αυτά βαδίζοντας σε ένα διπλό, αλλά τυφλό δρόμο. Εισάγατε με θράσος στην προπαγάνδα σας λεξιλόγιο άλλων εποχών. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε κάποιους από τους μύθους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αναγνωρίζω ότι απέναντί μου, απευθύνομαι σε μία κοινωνία που είναι καχύποπτη και θυμωμένη. Αναλαμβάνω να πω την αλήθεια», σημείωσε.

«Ας ξεκινήσουμε από το παραπλανητικό δημοσίευμα του Βήματος. Όλες οι συζητήσεις ήταν εξαρχής στη διάθεση των αρχών. Σας άκουγα κ. Φάμελλε και γυρνούσε στο μυαλό μου εκείνη η βραδιά. 'Αλλοι προσπάθησαν να κρύψουν σε άλλες συγκυρίες. Είδα ότι πιο φρικιαστικό είδα στη ζωή μου. Λέτε ότι μέλημά μου και σκέψη μου ήταν να πειράξω αυτούς τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά; Αυτή ήταν η έγνοια... πώς θα πειράξω τους διαλόγους;», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.


Δεν κάνατε πρόταση δυσπιστίας για τις υποκλοπές και για το κράτος δικαίου, δεν έχω καταλάβει αν ήσασταν και σε συνεννόηση όπως λέει ο κ. Παππάς. Όλα αυτά γίνονται στην υπηρεσία ενός και μόνος στόχου «να πέσει ο Μητσοτάκης» με νωπή τη λαϊκή ετυμηγορία. Με τη συμπεριφορά, τις ακρότητες και το λεξιλόγιο ποδοπατείτε το εθνικό πένθος και εμποδίζετε τη Δικαιοσύνη. Αυτή η συζήτηση τι έχει εισφέρει;


Η διαστρέβλωση

«Πάμε να δούμε και τη διαστρέβλωση την οποία επιχειρείτε να κάνετε. Αυτό το οποίο εννοεί το δημοσίευμα και υιοθετήσατε είναι ότι με κάποιο τρόπο δεν φταίει ο σταθμάρχης. Ρωτώ, ο άνθρωπος αυτός είναι προφυλακισμένος με απόφαση της δικαιοσύνης, διότι δεν αμφισβητείται ότι έγιναν 7 παραβιάσεις του κανονισμού ασφαλείας και ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο στη λάθος γραμμή. Υπάρχει έστω και ένας εδώ μέσα, ο οποίος να πιστεύει ότι αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα; Γιατί λοιπόν αμφισβητείτε κάτι το οποίο η ίδια η δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί;», πρόσθεσε.

«Πάμε στο άλλο τερατούργημα. Σπεύσαμε, λέει, συνειδητά να μπαζώσουμε το έδαφος. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για να συγκαλύψουμε, αναρωτιέμαι, τι ακριβώς με το μπάζωμα; Όταν ξέρετε όσοι διακινείτε αυτές τις αθλιότητες, ότι το μέλημα των συνεργείων ήταν να σηκώσουν τα βαγόνια για να βρούμε ανθρώπους από κάτω. Αυτό ένοιαζε τους διασώστες. Εχετε αποκρύψει το γεγονός ότι οι περιβόητες θεωρίες περί ξυλολίου, ότι ανατινάχτηκε το τρένο και η κυβέρνηση έσπευσε να τα συγκαλύψει. Τέτοια τερατουργήματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει ένας πραγματογνώμονας και οι υπόλοιποι είναι τεχνητοί σύμβουλοι. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω ότι ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη. Αλλά εγώ σας λέω την αλήθεια και αυτή την αλήθεια δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε», τόνισε.

Απευθύνομαι σε όλους και σε όλες ως πολίτης, ως πρωθυπουργός, ως πατέρας, θέλω να με ακούσετε με την καρδιά και το μυαλό. Οι κραυγές και αλληλοκατηγορίες οδηγούν τους πολίτες να κλείνουν τα αυτιά τους και να μην πιστεύουν κανέναν και τίποτε. Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό. Το μοιραίο βράδυ διαχρονικά κενά του κράτους συναντηθήκαν με το ανθρώπινο λάθος. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση και πολιτικό λάβαρο της τραγωδίας.

Δεν μιλήσαμε όσο έπρεπε για την τραγωδία και τα αίτια της, αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης. Πολιτικές δυνάμεις όμως είπε, μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου.


H απάντηση για την μονταζιέρα

Αναγνωρίζω ότι απέναντι μου απευθύνομαι σε μια κοινωνία καχύποπτη και θυμωμένη. Αναλαμβάνω να πω την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι και να κριθώ γι’ αυτά που θα πω. Όλες οι συζητήσεις των σταθμαρχών δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Σπεύσαμε, λέει, συνειδητά να μπαζώσουμε και ότι ήταν κυβερνητική απόφαση, για να συγκαλύψουμε αναρωτιέμαι, τι ακριβώς με το μπάζωμα. Εκείνη τη στιγμή το μέλημα το συνεργείων ήταν να σηκώσουμε τα βαγόνια για να βρούμε ποιοι ήταν από κάτω. Το μπάζωμα έγινε από την πλευρά της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όχι της εμπορικής.

Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι η πρώτη σκέψη μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους; Δεν ντρέπεστε; Αυτή ήταν η έγνοια μου, πώς θα πειράξω τους διαλόγους;

Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω την αλήθεια ότι ουδέποτε δόθηκε ουδεμία εντολή. Σας λέω την αλήθεια, και δεν μπορείτε να την αμφισβητήσετε. Παντελώς ανυπόστατες οι κατηγορίες.

Η σύμβαση υπεγράφη το 717 υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, ο κ. Σπίρτζης ως υπουργός έδωσε έξι παρατάσεις και την σπάσατε σε δυο κομμάτια, μια σύμβαση με πάρα πολλά προβλήματα. Ο υπουργός ή θα καταργούσε τη σύμβαση, ή θα πήγαινε στην ολοκλήρωση της. Η απόφαση, και σωστά, ήταν να ολοκληρωθεί η 717.

Ποτέ δεν κινήθηκε μεγαλύτερη ταχύτητα η Δικαιοσύνη από την υπόθεση των Τεμπών, αντίθετα με άλλες υποθέσεις. Να μην μιλήσουμε για άλλες υποθέσεις. Καταψηφίσατε διάταξη για να ακούσει ο ανακριτής τα ηχητικά, και λέτε ότι εμείς παρεμποδίζουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας περιορίζεται σε θέματα που θίγουν τα οικονομικά της ΕΕ, στα κονδύλια της σύμβασης της 717. Πώς νοείται εισαγγελέας να παρεμβαίνει σε ανοιχτή υπόθεση;


Στοχοποίηση Κασελάκη - Ανδρουλάκη

Μιλάτε για κράτος δικαίου; Ο κ. Πολάκης έλεγε να βάλουμε κάποιον στη φυλακή αδιάφορο πώς. Και εσείς μιλάτε για κράτος δικαίου;

Ζητήσαμε ποτέ να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον τότε υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για το 112 όσον αφορά το Μάτι που δεν ήταν έτοιμο; Και γελάτε κ. Παππά…

Τη σύμβαση Πατρών – Πύργου που την έκανε κομματάκια για τα βοσκοτόπια ο κ. Σπίρτζης και είναι καρμανιόλα, λέμε ότι έχει ποινικές ευθύνες;

Το 2007 ήμουν νεοεκλεγμένος βουλευτής μαζί με πολύ λίγους άλλους συναδέλφους είχα καταθέσει πρόταση να αλλάξει το άρθρο 86 και να μην υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Με συνταγματική αναθεώρηση δική μας, αλλάξαμε την παραγραφή και πήγε σε 20 χρόνια. Εμείς δεν μπορούμε λοιπόν πίσω από καμία παραγραφή. Εμείς το κάναμε αυτό, δεν το κάνατε εσείς.

Κ. Ανδρουλάκη ακούστε, μην κοιτάτε το κινητό σας, δεν θα ξαναμιλήσετε, δεν θα χρειαστεί να σας δώσει κανείς κατευθύνσεις.

Για το δημοσίευμα του Βήματος ανέφερε στην αντιπολίτευση ότι κάποιος καχύποπτος θα σας έλεγε ότι ενεργοποιηθήκατε πριν το δημοσίευμα.

Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε κείμενο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που απαντά στις ανακρίβειες του.

Επικαλέστηκε άρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου για τις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης χαρακτηρίζοντας αφελή και ανιστόρητο τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Να σταματήσει ο φαντάρος των 20 ημερών κ. Κασσελάκης τις ανιστόρητες ανοησίες περί διεθνών παρατηρητών.

Η Δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Αυτό το κεκτημένο δεν αμφισβητήθηκε ούτε το ‘89-90 ούτε το ‘2000 για να το αμφισβητήσει τώρα ποιος ο κ. Κασσελάκης; Είναι απλά φαιδρός δεν ξέρω αν είναι χειρότερο από υπονομευτής του πολιτεύματος. Κάθε μέρα εξαπολύει και μια διαφορετική σαχλαμάρα, μάλλον θέλει να δημιουργήσει ανοσία στην ανοησία.

Ο κ. Ανδρουλάκης μεταβάλει το κόμμα του σε «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», θα καταφέρετε το αμίμητο να είστε τρίτο κόμμα πίσω από τον κ. Κασσελάκη, αυτό θα είναι μια επιτυχία.

Η ταύτιση σας με το συγκεκριμένο συγκρότημα για τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, τα ίδια λέγατε και εσείς, ήσασταν σε απόλυτη ευθυγράμμιση. Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου.

Πηγή: Skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης