Οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ, ελπίζοντας σε μία συμφωνία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις αγορές εμπορευμάτων όπου το Brent υποχωρεί, αλλά παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι στα 105,5 δολάρια
Ανοδικά κινείται το ΧΑ αυτή την ώρα πάνω από τις 2.660 μονάδες, παράλληλα και με όλες τις αγορές στην Ευρώπη και ειδικά τις μεγαλύτερες, ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures στη Wall μετά το ψαλίδισμα των απωλειών στη χθεσινή συνεδρίαση με οριακά κλεισίματα, ουσιαστικά αμετάβλητα σε σχέση με την προχθεσινή συνεδρίαση.
Στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης ωθείται ανοδικά από τη ΔΕΗ και τις τράπεζες, με τη ΔΕΗ, METLEN, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, να είναι τα βαρύτερα χαρτιά με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη ΔΕΗ να σημειώνει για την ώρα τις μεγαλύτερες συναλλαγές με τζίρο ήδη πάνω από 9 εκατ. ευρώ και δύο πακέτα αξίας 3,45 εκατ. ευρώ.
Ο τίτλος σημείωνε άνοδο 2,09% στα 23,42 ευρώ. Ακολουθούν με άνοδο μικρότερη από 1% Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, ενώ με μικρές απώλειες διαπραγματεύονται αυτή την ώρα οι μετοχές των ελληνικών διυλιστηρίων.
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ συνεχίζει το ανοδικό της rebound μετά από μικρή παύση και είναι το blue chip με την μεγαλύτερη άνοδο αυτή την ώρα 2,40% στα 17,06 ευρώ.
Οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ, ελπίζοντας σε μία συμφωνία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις αγορές εμπορευμάτων όπου το Brent υποχωρεί, αλλά παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι στα 105,5 δολάρια.
www.worldenergynews.gr






