Ενέργεια

LNG Prime: Στα 26 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

LNG Prime: Στα 26 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν αυτή τη βδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Σύμφωνα με το LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 22 πλοία μεταφοράς LNG αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 21 και 27 Μαρτίου, καταγράφοντας αύξηση κατά ένα φορτίο περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρείχε το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 12,9 Bcf/d, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις στους τερματικούς

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα και το Τέξας παρέμειναν αμετάβλητες, με μέσο όρο 8,8 Bcf/d και 2,9 Bcf/d, αντίστοιχα.

Το Freeport LNG, νότια του Χιούστον του Τέξας, επανέφερε σε λειτουργία μία αμαξοστοιχία και έθεσε εκτός λειτουργίας δύο για συντήρηση, ενώ αναμένει να λειτουργήσει με μία μόνο αμαξοστοιχία υγροποίησης μέχρι τον Μάιο, σημειώνει το πρακτορείο.

Ο διαχειριστής του τερματικού σταθμού LNG δήλωσε στο LNG Prime την περασμένη εβδομάδα ότι η τρίτη αμαξοστοιχία του είναι επί του παρόντος σε λειτουργία και παράγει κανονικά το καύσιμο, ενώ η «μονάδα υγροποίησης της αμαξοστοιχίας 2 είναι τώρα εκτός λειτουργίας και η μονάδα υγροποίησης της αμαξοστοιχίας 1 θα τεθεί άμεσα εκτός λειτουργίας».

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της ακτής του Κόλπου παρέμειναν επίσης αμετάβλητες στα 1,2 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως.

Αναλυτικά τα φορτία

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε επτά φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερα φορτία κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Ο τερματικός σταθμός LNG Calcasieu Pass της Venture Global απέστειλε επίσης τέσσερα φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ ο τερματικός σταθμός LNG Cameron της Sempra Infrastructure απέστειλε τρία φορτία και ο τερματικός σταθμός Elba Island δύο φορτία.

Ο τερματικός σταθμός LNG του Freeport και ο τερματικός σταθμός Elba Island έστειλαν από ένα φορτίο κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Επίσης, ένα πλοίο LNG με μεταφορική ικανότητα 3 Bcf ελλιμενίστηκε για εκφόρτωση στον τερματικό σταθμό Everett LNG στο λιμάνι της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη.

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub μειώθηκε κατά 13 σεντς από 1,5724 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 1,44 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι το συμβόλαιο του Απριλίου 2024 στο NYMEX έληξε την Τρίτη στα 1,575 δολάρια/MMBtu, μειωμένο κατά 12 σεντς από την περασμένη Τετάρτη.

Η τιμή του συμβολαίου Μαΐου 2024 στο NYMEX μειώθηκε στα 1,718 δολάρια/MMBtu, μειωμένη κατά 13 σεντς από την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την EIA, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Μαΐου 2024 έως Απριλίου 2025 μειώθηκε κατά 9 σεντς στα 2,728 δολάρια/MMBtu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης