Ενέργεια

Μέσα στον Απρίλιο η επισκευή του αγωγού Balticconnector στην Φινλανδία

Μέσα στον Απρίλιο η επισκευή του αγωγού Balticconnector στην Φινλανδία
Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν επρόκειτο για ατύχημα ή για σαμποτάζ η ζημιά στον αγωγό
Η φινλανδική ενεργειακή εταιρεία Gasgrid ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι οι εργασίες για την επισκευή του αγωγού φυσικού αερίου Balticconnector μεταξύ Φινλανδίας και Εσθονίας έχουν προγραμματισθεί και εκτιμάται ότι θα αρχίσουν τον Απρίλιο.

«Εκτιμάται ότι ο αγωγός φυσικού αερίου θα τεθεί σε λειτουργία στις 22 Απριλίου 2024, υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκευαστικές εργασίες που θα αρχίσουν σύντομα θα πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματισθεί» αναφέρει η Gasgrid σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι επισκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως για την ζημιά που προκλήθηκε στον εν λόγω αγωγό, οι φινλανδικές Αρχές κατηγόρησαν το κινεζικό πλοίο NewNew Polar Bear ως τον κύριο ύποπτο για την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου στις 8 Οκτωβρίου του 2023, λέγοντας ωστόσο ότι δεν είχαν καταλήξει εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια.

Στο μεταξύ, η Κίνα είχε δηλώσει από νωρίς ότι είναι πρόθυμη να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης