Η αιολική ενέργεια γίνεται βασικός τομέας της οικονομίας της Ισπανίας

Η αιολική ενέργεια γίνεται βασικός τομέας της οικονομίας της Ισπανίας

Συνδρομή της RWE σε υπεράκτια αιολικά έργα στην ιβηρική χώρα

Η RWE σπουδαία εταιρεία ΑΠΕ υπογράφει Επιστολή Υποστήριξης με την Λιμενική Αρχή της A Coruna για να κάνει την αιολική ενέργεια, βασικό τομέα της οικονομίας της Ισπανίας, είδηση που είχε δημοσιεύσει το www.worldenergynews.gr στις 21/03/2024.

Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει μια σαφή δέσμευση για ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας, για την υποστήριξη της ευρύτερης βιομηχανικής ανάπτυξης στην της ιβηρικής χώρας Ισπανία.

 

Δηλώσεις κορυφαίων στελεχών των εμπλεκόμενων μερών

Αντιπρόσωποι των εμπλεκόμενων μερών, προέβησαν σε δηλώσεις μέσω των οποίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεταξύ τους συνεργασία και την αισιοδοξία την προοπτική που δημιουργείται.

 

Ο Martín Fernandez Prado (εκτελεστικός πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της A Coruna) δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που η RWE, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, μας υποστηρίζει στην ανάπτυξή μας για να γίνουμε παγκόσμιος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για πλωτές υπεράκτιες αιολικές πτήσεις.

Βρίσκεται στις κύριες διεθνείς θαλάσσιες διαδρομές το λιμάνι βαθέων υδάτων μας είναι κατάλληλο για τη συγκέντρωση, τη συναρμολόγηση και την ανάπτυξη κύριων εξαρτημάτων, όπως πλωτές υποδομές και συστήματα πρόσδεσης.

Είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις μελλοντικές ανάγκες της αναπτυσσόμενης πλωτής αιολικής βιομηχανίας».


Η Marta Carroza Diaz (επικεφαλής της πλωτής εκβιομηχάνισης και μηχανικής της RWE Offshore Wind), πρόσθεσε:

«Η χωρητικότητα των λιμένων και η βιώσιμη βιομηχανία εφοδιαστικής αλυσίδας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων εμπορικής κλίμακας.

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε το λιμάνι της Κορούνια στη φιλοδοξία του να γίνει κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για πλωτά αιολικά έργα στα ανοικτά των ισπανικών ακτών και πέρα από αυτήν.

Ήδη σήμερα βασικά στοιχεία για τα ευρωπαϊκά αιολικά έργα προέρχονται από την Ισπανία καθιστώντας την αιολική ενέργεια βασικό τομέα της οικονομίας της χώρας, δημιουργώντας ευκαιρίες για επενδύσεις, περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ειδικευμένων.

Ο πλωτός άνεμος θα ενισχύσει περαιτέρω αυτή τη θέση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης