Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq - Άνοδος 1,3% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq - Άνοδος 1,3% για τον energy sector

 395 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και οι traders μείωσαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο.


Ο Dow υποχώρησε 395 μονάδες, ή 1% στις 39.171 μονάδες. Στο χαμηλό της συνεδρίασης, ο δείκτης έχασε πάνω από 500 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,72% στις 5.205 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,38% στις 737 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,95% στις 16.240 μονάδες.

Το δεύτερο τρίμηνο για τις μετοχές ξεκινά με τραχύ ρυθμό, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ολοκληρώνονται την περασμένη εβδομάδα και ορισμένα ισχυρά οικονομικά στοιχεία τη Δευτέρα στέλνουν τις αποδόσεις υψηλότερa και μειώνουν τις πιθανότητες να μειώσει τα επιτόκια η Fed τον Ιούνιο. Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις την Τρίτη, καθώς το επιτόκιο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου. Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν επίσης στα υψηλά πέντε μηνών.

Η Tesla υποχώρησε περισσότερο από 5% την Τρίτη μετά τη δημοσίευση απογοητευτικών παραδόσεων πρώτου τριμήνου. Οι γίγαντες που σχετίζονται με την τεχνολογία Nvidia, Alphabet και Microsoft , ορισμένοι από τους μεγάλους νικητές της χρονιάς, μειώθηκαν κατά περίπου 1%.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 10% για το πρώτο τρίμηνο, το καλύτερο ξεκίνημά του από το 2019, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί αρκετά ώστε η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ενώ η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 9% το πρώτο τρίμηνο με στήριξη από μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη όπως η Nvidia

Οι απώλειες στην αγορά της Τρίτης έρχονται αφού ο δείκτης τιμών των βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε την Παρασκευή έδειξε ετήσια αύξηση 2,8%, ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο του πληθωρισμού 2% της Fed. Τη Δευτέρα, ο δείκτης παραγωγής του Institute for Supply Management παρουσίασε επέκταση για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι περιφερειακές πρόεδροι της Fed Mary Daly του Σαν Φρανσίσκο και η Loretta Mester του Κλίβελαντ δήλωσαν και οι δύο την Τρίτη ότι αναμένουν μειώσεις επιτοκίων φέτος, αλλά δεν αναμένουν να αρχίσουν να χαλαρώνουν σύντομα. Οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο με βάση τις συναλλαγές Fed Futures μειώνονται τώρα σε περίπου 58,8%, από περίπου 70% πριν από μια εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά τις νέες απειλές για την προσφορά εν μέσω κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και επίθεσης ουκρανικού drone σε μεγάλο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου.

Το συμβόλαιο του West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,72%, φθάνοντας στα 85,15 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του Brent κέρδισε 1,75% στα 88,94 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent διαπραγματεύονται σε μεγάλο βαθμό σε ένα στενό διάστημα μεταξύ 75 και 85 δολαρίων το βαρέλι από την αρχή του έτους, αλλά ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία φαίνεται ότι οδήγησαν σε άνοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης