Ενέργεια

Η Shell επεκτείνει το δίκτυο δεξαμενισμού LNG «αλώνοντας» το Βέλγιο

Η Shell επεκτείνει το δίκτυο δεξαμενισμού LNG «αλώνοντας» το Βέλγιο
Το δίκτυο της Shell απλώνεται σε 12 χώρες στον κόσμο
Ο ενεργειακός γίγαντας Shell, επέκτεινε το παγκόσμιο δίκτυο δεξαμενισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου αφότου εγκαινίασε το λιμάνι του Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής του downstream LNG της Shell, Tahir Faruqui, η Shell ολοκλήρωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το παρθενικό operation στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου.

Με βάση το LNG Prime, κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτού δεξαμενισμού, η Shell γέμισε με LNG ένα πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών (PTPC) που ανήκει στον πελάτη της, την Anji Shipping (Hong Kong), θυγατρική της Shanghai Automotive Industry Corporation.

20 spots σε 12 χώρες

Η Shell ένωσε τις δυνάμεις της με το βελγικό λιμάνι και τη Hoppe Maritime Group για αυτόν τον πρώτο ανεφοδιασμό, διευρύνοντας το παγκόσμιο δίκτυο ανεφοδιασμού LNG της εταιρείας σε 20 τοποθεσίες σε 12 χώρες, δήλωσε ο Faruqui.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το κινεζικό ναυπηγείο Jiangnan Shipyard παρέδωσε το SAIC Anji Sincerity στην επίσης κινεζική SAIC Anji Logistics.

Η Jiangnan ισχυρίζεται ότι αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερο σε λειτουργία πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων με καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο στον κόσμο.

Από την πλευρά της η SAIC Motor δήλωσε ότι το SAIC Anji Sincerity θα μεταφέρει την πρώτη παρτίδα νέων οχημάτων των κινεζικών εμπορικών σημάτων SAIC, Dongfeng Motor και Yutong στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το δίκτυο δεξαμενισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Shell, ο γίγαντας του LNG πρόσθεσε πέρυσι δύο ακόμη τοποθεσίες δεξαμενισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, το Φλάσινγκ και την Αμβέρσα, ενώ μετά από αυτό, η Shell ολοκλήρωσε επίσης την πρώτη επιχείρηση δεξαμενισμού LNG στην Καραϊβική με το πλοίο δεξαμενισμού 18.000 κ.μ., New Frontier 2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης