Χαντάβας (Principia): Δώστε προτεραιότητα στα έργα αποθήκευσης

Χαντάβας (Principia): Δώστε προτεραιότητα στα έργα αποθήκευσης

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής ζήτησης που οδηγεί σε περικοπές της παραγωγής από ΑΠΕ απαιτείται προτεραιοποίηση στην παροχή όρων σύνδεσης των έργων αποθήκευσης δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

 

Σχετικά Άρθρα
Απόλυτη προτεραιότητα στα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ζήτησε από τις ελληνικές αρχές ο Αριστοτέλης Χαντάβας διευθύνων σύμβουλος της εταιρία ανανεώσιμης ενέργειας Principia όπως είναι το νέο όνομα της Enel Green Power Hellas μετά τη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο και του αυστραλιανού fund Macquarie Asset Management.

Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου το νέο όνομα της εταιρίας ο κ. Χαντάβας, που παρέμεινε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και μετά την συμμετοχή του Macquarie στο μετοχικό κεφάλαιο, τόνισε ότι η αποθήκευση και τα υβριδικά έργα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Principia.

Όπως εξήγησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής ζήτησης που οδηγεί σε περικοπές της παραγωγής από ΑΠΕ απαιτείται προτεραιοποίηση στην παροχή όρων σύνδεσης των έργων αποθήκευσης. «Δεν χρειάζονται επενδύσεις στα δίκτυα», είπε χαρακτηριστικά. «Κεντρικό ζήτημα είναι οι όροι σύνδεσης και πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αποθήκευση ώστε να αποφευχθούν επιπτώσεις στα επενδυτικά σχέδια των εταιριών, να μην γίνονται περικοπές της παραγωγής και εν τέλει να αποφευχθεί ο κίνδυνος αστάθειας του συστήματος ». Πάντως σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ. Χαντάβας ανέφερε: «Δεν είμαστε θιασώτες των αλλαγών προτεραιότητας διότι αυτό επηρεάζει την επενδυτική ασφάλεια. Πρέπει να προτεραιοποιηθούν τα έργα αποθήκευσης».

Η νέα ταυτότητα

Η Principia που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια ως Enel, διαθέτει σε λειτουργία 59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα συνολικής ισχύος 577MW, ενώ έχει υπό κατασκευή 7 ηλιακά πάρκα. Στο pipeline της εταιρίας σε διάφορα στάδια σχεδιασμού βρίσκονται έργα συνολικής ισχύος 6 GW.
Το νέο όνομα και η εταιρική ταυτότητα της Principia παρουσιάσθηκε επίσημα σε εκδήλωση παρουσία των βασικών μετόχων της, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.
Το όνομα Principia επελέγη από το έργο «Philosophiae Naturalis Principia Mathematica», του Ισαάκ Νεύτωνα που έθεσε τις θεμελιώδεις αρχές της φυσικής. Το λογότυπο της νέας εταιρείας είναι ο κύκλος που απεικονίζει την τελειότητα και συμβολίζει την αιωνιότητα, την ολότητα, την ενότητα και τη συνέχεια. Για την Principia, o κύκλος είναι το σημείο από όπου εκπορεύεται η ενέργεια για να δώσει ζωή και να καλύψει κάθε ανάγκη, αλλά και ο πλανήτης τον οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε με όλη μας τη δύναμη.

Στήριξη από Macquarie

Στην ίδια εκδήλωση οι εκπρόσωποι των μετόχων αναφέρθηκαν στη σημαντική επιχειρηματική κίνηση και συγκεκριμένα ο Eric Bjonerud, Πρόεδρος ΔΣ Principia και Managing Director Macquarie Asset Management, δήλωσε ότι η Macquarie ως η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υποδομής στον κόσμο, υποστηρίζει ενεργά τις επιχειρήσεις στις οποίες έχει επενδύσει, ώστε να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν θετικά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται, και η Principia δεν αποτελεί εξαίρεση και κατέληξε: «Στοχεύουμε να στηρίξουμε την Principia στο να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο της και, εν τέλει, να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Ελλάδας για απολιγνιτοποίηση». Από την πλευρά του ο Roberto Deambrogio, Executive Vice President Enel δήλωσε: «Ξεκινάμε ένα βιώσιμο ταξίδι μαζί με τη Macquarie, με μια νέα εταιρική ταυτότητα η οποία εκφράζει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρία με κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης