Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,1% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

43 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς η αγορά είναι αντιμέτωπη με ένα σκληρό ξεκίνημα του δεύτερου τριμήνου.


Ο Dow Jones υποχώρησε 43 μονάδες ή 0,11% στις 39.127 μονάδες
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,11% στις 5.211 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,66% στις 741,76 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,23% στις 16.277 μονάδες.

H Nvidia βρέθηκε στο κόκκινο παρά τη διαπραγμάτευση υψηλότερα για μεγάλο μέρος της Τετάρτης, παρέχοντας πτωτική δυναμική στην αγορά. Netflix και Meta ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% η κάθε μια.

Τα υψηλότερα επιτόκια συνέχισαν να πλήττουν τις μετοχές. Τα στοιχεία της ADP που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, ένα ακόμη σημάδι ανθεκτικότητας στην οικονομία, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία των περικοπών των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι της Fed πάγωσαν την πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια νωρίτερα. Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, δήλωσε στο CNBC το πρωί της Τετάρτης ότι βλέπει μόνο μία κίνηση χαμηλότερα φέτος, κάποια στιγμή στο τέταρτο τρίμηνο. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε το απόγευμα ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για τη χαλάρωση του πληθωρισμού πριν μειώσει το κόστος δανεισμού χρήματος.

Οι traders βλέπουν σχεδόν 99% πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed τον Μάιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool από το απόγευμα της Τετάρτης. Αναμένουν 62,5% πιθανότητα περικοπής στη συγκέντρωση του Ιουνίου, μια σημαντική πτώση από το ποσοστό 70,1% που παρατηρήθηκε πριν από μια εβδομάδα.

Το επιτόκιο του 10ετές ομολόγου άγγιξε για λίγο το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης