Χρηματιστήριο & Αγορές

QUEST: Υποτιμημένη, ισχυρά fundamentals για την τρέχουσα χρονιά

tags :
QUEST: Υποτιμημένη, ισχυρά fundamentals για την τρέχουσα χρονιά
Προσδοκίες για διψήφιο μέσο ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της για το 2024

Υποτιμημένη εμφανίζεται η κεφαλαιοποίηση του ομίλου QUEST, όπως προκύπτει και από τα όσα ανέφερε η διοίκηση στους επενδυτές χθες 4/4 μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Είτε προχωρήσει σε κάποιες εξαγορές με βάση την ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση, είτε πουλήσει την ACS, η πορεία του 2024 δείχνει ότι τα δεδομένα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά με βάση τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Ισχυρό όπλο αποδεικνύεται η Uni Systems η οποία και διαθέτει τεράστιο ανεκτέλεστο που ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ στον τομέα του ΙΤ.

Όπως αναφέρει το newmoney, αναμένεται να συμβάλει στο διψήφιο μέσο ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων του ομίλου για το 2024.

Οι προσδοκίες για έναν διψήφιο μέσο ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων της Quest στο σύνολο των δραστηριοτήτων της υπάρχουν και για το 2024, με τις προβλέψεις να μιλούν για ένα ισχυρότερο δεύτερο εξάμηνο, συγκριτικά με το πρώτο. Η πληροφορική, με «ναυαρχίδα» την Uni Systems, έφερε τη μεγαλύτερη αύξηση στον τζίρο του ομίλου, με 21,8% στα 214+ εκατ. ευρώ, πάνω από τους στόχους, εκ των οποίων το 50% από το εξωτερικό (με έργα και για την ΕΕ) και στα κέρδη προ φόρων με 25,6%.

Το ανεκτέλεστο των 550+ εκατ. ευρώ στον τομέα του ΙΤ (με τα 100-150 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τα χρηματοδοτούμενα από το RRF συμβασιοποιημένα έργα του δημοσίου, που υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς σε όλη την αγορά και λόγω των ελλείψεων σε εξειδικευμένο προσωπικό) δημιουργεί προοπτικές για υψηλότερα έσοδα από τον κλάδο για τον όμιλο. Αν και τα project του Ταμείου Ανάκαμψης δεν ξεπερνούν το 10% (από μια «πίτα» άνω των 2 δισ. ευρώ), η ζήτηση από τον ιδιωτικό τομέα παραμένει ισχυρή, εξωθούμενη από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Η τρέχουσα χρονιά όμως αναμένεται να επιβεβαιώσει και τις επενδύσεις του ομίλου στον τομέα του κλιματισμού με την ανάπτυξη της εξαγορασθείσας ΓΕΔ όπως διαφαίνεται λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Στον τομέα του κλιματισμού, ΓΕΔ και Clima Quest συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο, με αιχμές του δόρατος τα brand Toyotomi και GREE αντίστοιχα, με προοπτικές για αθροιστικά έσοδα άνω των 65 εκατ. ευρώ, σε μια αγορά, η οποία ωφελήθηκε και από τις κρατικές επιδοτήσεις για την αντικατάσταση παλαιών οικιακών συσκευών και ποντάρει στην ανέγερση νέων κτιρίων, μετά το restart του real estate και της οικοδομής.

Η ACS παραμένει το μεγάλο ASSET του ομίλου με την πρόταση εξαγοράς από τον γερμανικό όμιλο GLS να παραμένει ανοιχτή που εφόσον ολοκληρωθεί θα σημαίνει τεράστιες ωφέλειες για τους μετόχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης