Ενέργεια

LNG Prime: Στα 25 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ

LNG Prime: Στα 25 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ
Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε αμερικανικούς τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG μειώθηκαν κατά 3% 
Αύξηση κατέγραψαν οι αμερικανικές εξαγωγές LNG την εβδομάδα που έληξε στις 3 Απριλίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Σύμφωνα με το LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 25 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 28 Μαρτίου και 3 Απριλίου, ήτοι τρεις αποστολές περισσότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρέχονται από το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 89 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε αμερικανικούς τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG μειώθηκαν κατά 3% (0,4 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 12,5 Bcf/d, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global Commodity.

Αναλυτικά

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα μειώθηκαν κατά 4,1% (0,4 Bcf/d), ενώ οι παραδόσεις στο Νότιο Τέξας παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στα 2,8 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις σε τερματικούς σταθμούς εκτός της Ακτής του Κόλπου παρέμειναν αμετάβλητες στα 1,2 Bcf/d.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε εννέα φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερις αποστολές κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης εβδομάδας.

Ο τερματικός σταθμός LNG Cameron της Sempra Infrastructure απέστειλε επίσης τέσσερα φορτία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η εγκατάσταση Calcasieu Pass της Venture Global LNG, ο τερματικός σταθμός Cove Point, ο τερματικός σταθμός Elba Island και η εγκατάσταση Freeport LNG έστειλαν από δύο φορτία.

Το Henry Hub

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub αυξήθηκε κατά 42 σεντς από 1,44 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 1,86 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η τιμή του συμβολαίου Μαΐου 2024 του NYMEX αυξήθηκε κατά 12,3 σεντς, από 1,718 δολάρια/MMBtu την περασμένη Τετάρτη σε 1,841 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την EIA, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Μαΐου 2024 έως Απριλίου 2025 ανέβηκε κατά 9,1 σεντς στα 2,818 δολάρια/MMBtu.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το φυσικό αέριο ήταν μικτά αυτή την εβδομάδα.

Το Bloomberg Finance ανέφερε ότι οι εβδομαδιαίες μέσες τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του πρώτου μήνα για τα φορτία LNG στην Ανατολική Ασία αυξήθηκαν κατά 2 σεντς σε εβδομαδιαίο μέσο όρο 9,51 δολάρια/MMBtu.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου για παράδοση στο ολλανδικό TTF μειώθηκαν κατά 32 σεντς σε εβδομαδιαίο μέσο όρο 8,42 δολάρια/MMBtu.

Την ίδια εβδομάδα πέρυσι (εβδομάδα που έληξε στις 5 Απριλίου 2023), οι τιμές ήταν 12,96 δολάρια/MMBtu στην Ανατολική Ασία και 14,96 δολάρια/MMBtu στο TTF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης