Ενέργεια

Ισχυρά αποτελέσματα για το LNG αναμένει η Shell για το α' τρίμηνο

Ισχυρά αποτελέσματα για το LNG αναμένει η Shell για το α' τρίμηνο
Η Shell αναμένει ότι η ολική παραγωγή φυσικού αερίου θα φθάσει τα 960-1.000 kboe/d το πρώτο τρίμηνο
Ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας Shell αναμένει ισχυρά αποτελέσματα αναφορικά με τις δραστηριότητές του στον τομέα του LNG κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το LNG Prime, τα αποτελέσματα ωστόσο θα είναι «σημαντικά» χαμηλότερα σε σχέση με το «εξαιρετικό» δ’ τρίμηνο του 2023, ανέφερε η Shell στο ενημερωτικό σημείωμα για το πρώτο τρίμηνο την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της Shell άγγιξαν τα 7,3 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο, σημειώνοντας δηλαδή μείωση κατά 25,5% σε σύγκριση με τα 9,81 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ ο τομέας φυσικού αερίου της εταιρείας ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη περίπου 3,96 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

Το ποσό αυτό συγκρίνεται με τα 5,96 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο το 2022 και τα 2,52 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Αύξηση στις πωλήσεις LNG

Η Shell πούλησε συνολικά 18,09 εκατομμύρια τόνους LNG το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7,5% σε ετήσια βάση, ενώ ο όγκος υγροποίησης ανέβηκε παράλληλα κατά 4,1% σε ετήσια βάση στα 7,06 εκατομμύρια τόνους το ίδιο τρίμηνο.

Η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε στην ενημέρωση που πραγματοποίησε ότι αναμένει οι όγκοι υγροποίησης να φθάσουν τα 7,2-7,6 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Shell είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ανέμενε ότι ο όγκος υγροποίησης θα έφτανε τα 7-7,6 εκατομμύρια τόνους το πρώτο τρίμηνο με τις προοπτικές να αποτυπώνουν την επιστροφή του Prelude FLNG σε λειτουργία μετά από μια σημαντική αναμόρφωση.

Επιπλέον, η Shell αναμένει ότι η ολική παραγωγή φυσικού αερίου θα φθάσει τα 960-1.000 kboe/d το πρώτο τρίμηνο, ενώ η upstream παραγωγή αναμένεται να είναι στα 1.820-1.920 kboe/d.

Τέλος, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματά της στις 2 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης