Η βελγική Bekaert «μπαίνει» στο αιολικό έργο Tailwind

Η βελγική Bekaert «μπαίνει» στο αιολικό έργο Tailwind
Η Bekaert, ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς και τεχνολογίας στην επιστήμη των υλικών μετασχηματισμού χαλύβδινων συρμάτων και στην τεχνολογία επιστρώσεων, αναπτύσσει επίσης λύσεις για την κατασκευή συνθετικών σχοινιών
Η βελγική εταιρεία κατασκευής χαλύβδινων καλωδίων Bekaert συμμετέχει στο έργο Tailwind για την ανάπτυξη πλωτών λύσεων πρόσδεσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Σύμφωνα με το Renews.biz, το έργο Tailwind, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, έχει ως στόχο την παροχή προηγμένων τεχνολογιών, σχεδιασμένων να διατηρούν τη θέση των πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων ενέργειας μέσω καινοτόμων γραμμών πρόσδεσης και συστημάτων αγκύρωσης.

Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών είναι ζωτικής σημασίας για να ανοίξουν νέοι δρόμοι προς την βιωσιμότητα των πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους και μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση από πρωτογενείς πρώτες ύλες, δήλωσε η Bekaert.

Η Bekaert, ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς και τεχνολογίας στην επιστήμη των υλικών μετασχηματισμού χαλύβδινων συρμάτων και στην τεχνολογία επιστρώσεων, αναπτύσσει επίσης λύσεις για την κατασκευή συνθετικών σχοινιών.

Να σημειωθεί ότι η Bekaert κλήθηκε να συμμετάσχει στην κοινοπραξία Tailwind λόγω της εμπειρίας της στα υπεράκτια συστήματα πρόσδεσης.

Ο Christof Dewijngaert, γενικός διευθυντής συνθετικών της Bekaert, δήλωσε: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η Bekaert συμμετέχει στο έργο Tailwind, το οποίο θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της παραγωγής καθαρής, βιώσιμης ενέργειας.

Λύσεις και στα logistics

Το Tailwind στοχεύει επίσης στη σημαντική μείωση του ισοσταθμισμένου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας (LCOE) που παράγεται από πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα χάρη στην υψηλότερη αποδοτικότητα των νέων λύσεων πρόσδεσης και αγκύρωσης, αποφεύγοντας τις συμφορήσεις και τη μεγάλη εξάρτηση από την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η κοινοπραξία Tailwind αποτελείται από το NGI - Norwegian Geotechnical Institute (Νορβηγία), το Technische Universiteit Delft (Κάτω Χώρες), το Danmarks Tekniske Universitet (Δανία), το SINTEF Ocean AS (Νορβηγία), το Fundación Tecnalia Research & Innovation (Ισπανία), το Nautilus Floating Solutions (Ισπανία), το Bekaert (Βέλγιο), το Subsea 7 Norway AS (Νορβηγία), το Fondazione ICONS (Ιταλία), το Clarke Modet Y Compania S. L. (Ισπανία), NKT Cables Group A/S (Δανία), University of Southampton (Ηνωμένο Βασίλειο).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης