Η TotalEnergies αποκάλυψε βελγικά σχέδια μπαταριών 25 MW

Η TotalEnergies αποκάλυψε βελγικά σχέδια μπαταριών 25 MW

Η επένδυση θα στοιχίσει σχεδόν 70 εκατ. ευρώ

Η TotalEnergies γνωστοποίησε την ανάπτυξη μιας μπαταρίας 25 MW στο Feluy του Βελγίου.

Η ανακοίνωση έγινε καθώς η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Tinne Van der Straeten επισκέφθηκε το διυλιστήριο BESS της εταιρείας στην Αμβέρσα.

Το νέο έργο θα αναπτυχθεί στον χώρο της αποθήκης του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στο Feluy.

Θα έχει ονομαστική ισχύ 25 MW και χωρητικότητα 75 MWh, χάρη στα 40 δοχεία ιόντων λιθίου Intensium Max High Energy που παρέχονται από τη Saft.

Η εκκίνηση αναμένεται στα τέλη του 2025.


Αυτά τα 2 έργα, που αντιπροσωπεύουν μια παγκόσμια επένδυση σχεδόν 70 εκατομμυρίων ευρώ,
θα ανεβάσουν την αποθηκευτική ικανότητα της TotalEnergies στο Βέλγιο στα 50 MW/150 MWh.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οι τοποθεσίες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανθεκτικότητα του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας ευελιξία και βοηθώντας στην επίλυση προβλημάτων συμφόρησης του δικτύου,. Ενθαρρύνουν επίσης την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, οι οποίες απαιτούν λύσεις σαν αυτές για να αντισταθμίσουν τη διαλείπουσα λειτουργία τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτό το νέο έργο αποθήκευσης στο Feluy, μόλις ένα χρόνο αφότου ξεκινήσαμε το έργο μας στην Αμβέρσα το οποίο θα πρέπει να είναι λειτουργικό μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτά τα έργα συνάδουν πλήρως με την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μας στρατηγική για την ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά παγκοσμίως.

Αυτά τα τεχνικά συστήματα επιβεβαιώνουν επίσης την ευρωπαϊκή ηγεσία της θυγατρικής μας που ειδικεύεται στην παραγωγή μπαταριών, της Saft, και της τεχνογνωσίας της σε βιομηχανική κλίμακα στατικής αποθήκευσης», δήλωσε ο Olivier Jouny (ανώτερος Αντιπρόεδρος της TotalEnergies).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης