Ενέργεια

Χαμηλότερες τιμές ενέργειας κατέγραψε η αυστριακή OMV το α’ τρίμηνο

Χαμηλότερες τιμές ενέργειας κατέγραψε η αυστριακή OMV το α’ τρίμηνο
Η OMV θα δημοσιεύσει τα πλήρη αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 30 Απριλίου
Ο Αυστριακός ενεργειακός όμιλος OMV ανακοίνωσε σήμερα (9/4) ότι οι μέσες τιμές ενέργειας μειώθηκαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ακολουθώντας την τριμηνιαία πτώση της μέσης τιμής του αργού πετρελαίου κατά 3,4%.

«Σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2023, τα περιθώρια λιανικής και εμπορικής πώλησης μειώθηκαν σημαντικά», ανέφερε η OMV κατά τη διάρκεια ενημέρωσής της για το πρώτο τρίμηνο, όπως έγραψε το Reuters.

Η μέση τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 18,3%, φτάνοντας έτσι τα 21,9 ευρώ ανά MWh.

Το ευρωπαϊκό περιθώριο αναφοράς διύλισης της OMV ήταν 8,5% υψηλότερο σε τριμηνιαία βάση, αλλά μειωμένο κατά 27,34% σε ετήσια βάση.

Μοχλός ανάπτυξης ο τομέας χημικών

Τα περιθώρια για τα πετροχημικά ήταν μικτά, με τους δείκτες αιθυλενίου και προπυλενίου να μειώνονται κατά περίπου 1/10 ο καθένας, ενώ τα περιθώρια αναφοράς για το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο αυξήθηκαν κατά 29% και 22% αντίστοιχα.

Ο τομέας χημικών της OMV, ο οποίος θεωρείται μοχλός ανάπτυξης για την εταιρεία καθώς απομακρύνεται από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, παράγει χημικά που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων σε σωλήνες αερίου και νερού, εξαρτήματα αυτοκινήτων και ιατρικές σύριγγες.

«Πρόκειται για ένα μικτό σύνολο αποτελεσμάτων για το τρίμηνο» έγραψε ο Tamás Pletser, αναλυτής της Erste Group, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η κερδοφορία θα είναι παρόμοια ή ελαφρώς χαμηλότερη από το επίπεδο του τέταρτου τριμήνου.

Η OMV θα δημοσιεύσει τα πλήρη αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 30 Απριλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης