Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Κέρδη 1,2% για τον S&P - Στο +8% η TESLA μετά την συνεδρίαση

Wall: Κέρδη 1,2% για τον S&P - Στο +8% η TESLA μετά την συνεδρίαση

263 μονάδες κέρδισε ο Dow - Άνοδος πάνω από 1,5% για το πετρέλαιο

 

Άνοδος στη Wall Street για δεύτερη ημέρα την Τρίτη, καθώς μια ισχυρή παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων αμβλύνει την ανησυχία για υψηλότερα επιτόκια.


Ο Dow Jones κέρδισε 263 μονάδες, ή 0,69% στις 38.503 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,2% στις 5.070 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,52% στις 734,41 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,59% στις 15.696 μονάδες.

H Spotifyσημείωσε άνοδο σχεδόν 14% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το πρώτο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξη πρόβλεψη για το δεύτερο τρίμηνο. Οι μετοχές της UPS σημείωσαν άνοδο 2% αφού ο γίγαντας των παραδόσεων σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη. Η PepsiCo, εν τω μεταξύ, σημείωσε πτώση 2,4% παρόλο που ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Η Tesla
αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το τέελος της συνεδρίασης , ακολουθούμενη από την Meta Platforms το απόγευμα της Τετάρτης. Η μητρική εταιρεία Google Alphabet και η Microsoft ολοκληρώνουω την εβδομάδα κερδών υψηλής τεχνολογίας την Πέμπτη.

Περίπου το 20% του S&P 500 έχει ανακοίνωσει αποτελέσματα μέχρι την Τρίτη. Από αυτές τις εταιρείες, το 76% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, δείχνουν τα στοιχεία της FactSet.

Οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται μετά από μια αισιόδοξη συνεδρίαση στη Wall Street. Οι επενδυτές αγόρασαν την πτώση των μετοχών τεχνολογίας μετά από ένα πρόσφατο sell-off σε βασικά ονόματα όπως η Nvidia, η οποία είχε εκτοξευθεί πρόσφατα εν μέσω φόβων για υψηλότερο πληθωρισμό και την προοπτική αυξημένων επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν αφού τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ έφτασαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Ο μεταποιητικός PMI του S&P Global Flash στις ΗΠΑ ήταν 49,9, από 51,9 τον Μάρτιο. Ο δείκτης του 10ετούς ομολόγου ήταν τελευταία 3,5 μονάδες βάσης χαμηλότερος στο 4,588%.

H TESLA μετά το κλείσιμο ανέφερε μείωση εσόδων 9% για το α΄τρίμηνο ενώ τα κέρδη ανά μετοχή περιορίστηκαν στα 45 σεντς έναντι 51 που ανέμεναν οι αναλυτές (LSEG).
Τα έσοδα περιορίσθηκαν στα 21,3 δισ έναντι 22,15 δισ που αναμένονταν.Τα καθαρά κέρδη έπεσαν στα 1,13 δισ δολ.

Παρά ταύτα η πτώση που είχε ήδη σημειώσει η μετοχή κατά 40%, είχε προεξοφλήσει τα χειρότερα αποτελέσματα με αποτέλεσμα η μετοχή να ανακάμψει 8% μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε πάνω από 1,5% την Τρίτη στα 83 δολάρια το βαρέλι λόγω της αισιοδοξίας ότι τα αδύναμα στοιχεία της μεταποίησης θα μπορούσαν να επιταχύνουν τις μειώσεις των επιτοκίων.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το brent ενισχυόταν 1,64% στα 88,44 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό κέρδιζε 1,8% στα 83,38 δολάρια το βαρέλι.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ έφτασε σε χαμηλό τετραμήνου 49,9 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον S&P Global Flash U.S. Composite PMI. Μια ένδειξη κάτω από το 50 δείχνει ότι η δραστηριότητα συρρικνώνεται.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν , καθώς οι traders βλέπουν την επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας ως υποστήριξη για τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος. Το χαμηλότερο κόστος δανεισμού συνήθως τονώνει την οικονομία και κατά συνέπεια την ακατέργαστη ζήτηση.

Το αλουμίνιο σημείωσε πτώση 3% στα 2584 δολ /τόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης