Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Στις 5.187 μονάδες ο S&P, πτώση 0,18% για τον Nasdaq

Wall Street: Στις 5.187 μονάδες ο S&P, πτώση 0,18% για τον Nasdaq
171 μονάδες κέρδισε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, με τον Dow Jones να επεκτείνει το σερί κερδών του σε έξι ημέρες, καθώς οι επενδυτές αποτίναξαν κάποια αδυναμία στην τεχνολογία.


Ο Dow κέρδισε 0,44% ή 171 μονάδες στις 39.055 μονάδες με τον δείκτη να καταγράφει το καλύτερο ημερήσιο θετικό σερί του από τον Δεκέμβριο.
Ο S&P 500 αμετάβλητος στις 5.187 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,12% στις 710,71 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% στις 16.304 μονάδες.

H Uber υποχώρησε 8,7% αφού η εταιρεία σημείωσε απώλειες και ασθενέστερα από τα αναμενόμενα έσοδα από κρατήσεις, ενώ η Intel έχασε περισσότερο από 2,5% αφού ο κατασκευαστής chip μείωσε την πρόβλεψη εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο. Η Tesla υποχώρησε σχεδόν 2% αφού το Reuters ανέφερε ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ εξετάζουν εάν η εταιρεία διέπραξε απάτη στο πλαίσιο έρευνας στα συστήματα Autopilot της Tesla.

«Η αποτίμηση θα είναι πάντα η κύρια πρόκληση» για τον τεχνολογικό τομέα, δήλωσε ο αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής της Baird, Ross Mayfield. «Έχουν μπει στη σεζόν κερδών με ένα αρκετά υψηλό πήχη , δεδομένου του ενθουσιασμού της τεχνητής νοημοσύνης και της επέκτασης της αποτίμησης. … [Ο τομέας έχει] εγκαταλείψει μια ηγετική σκυτάλη και η τάση έχει σπάσει λίγο, επομένως υπάρχει μεγαλύτερη αστάθεια καθημερινά».
Amgen και JPMorgan Chase ήταν οι μεγαλύτεροι συνεισφέροντες στα κέρδη στον Dow, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1% ο καθένας.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα σχόλια της Federal Reserve. Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης Σούζαν Κόλινς δήλωσε σε δηλώσεις της την Τετάρτη ότι η πολιτική επιτοκίων της Fed πιθανότατα θα πρέπει να παραμείνει στο τρέχον επίπεδο έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί «βιώσιμα» προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης