Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,51% για τον S&P, 1,3% για τον energy sector και 0,27% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,51% για τον S&P, 1,3% για τον energy sector και 0,27% για τον Nasdaq
331 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς νέα στοιχεία αναζωπύρωσαν την ελπίδα για μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve αργότερα φέτος.


O Dow Jones κέρδισε 331 μονάδες, ή 0,85% στις 39.387 μονάδες κατγράφοντας την έβδομη συνεχόμενη θετική του ημέρα για το μεγαλύτερο σερί κερδών του το 2024.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51% στις 5.214 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,37% στις 720,50 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,27% στις 16.346 μονάδες

Η Home Depot και η Caterpillar οδήγησαν τον Dow υψηλότερα καθώς οι μετοχές κέρδισαν περισσότερο από 2% η καθεμία.

Τα νέα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας ήρθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ενδέχεται να μειώσουν τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος.

Εκτός από τα στοιχεία για την ανεργία, μια δημοπρασία ομολόγων που συνάντησε ισχυρή ζήτηση βοήθησε να μειωθούν οι αποδόσεις την Πέμπτη. Το 10ετές υποχώρησε περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,461%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,811%.

«Τα στοιχεία δίνουν στη Fed ένα παράθυρο για να ακολουθήσει τη βαρετή μεροληψία της», δήλωσε ο παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της MRB Partners, Phillip Colmar, προσθέτοντας ότι η αγορά της Πέμπτης λαμβάνει τα στοιχεία των απαιτήσεων ως πλεονέκτημα. «Εφόσον οι αποδόσεις των ομολόγων δεν είναι απειλητικές, είναι ένα πράσινο φως. Η Fed και η αγορά ομολόγων έδωσαν μαζί το πράσινο φως για να αγοράσουν τον κίνδυνο ή να συνεχίσουν να αγοράζουν τον κίνδυνο».

Νωρίτερα, μια νέα παρτίδα τριμηνιαίων αποτελεσμάτων κινήθηκε κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street, περιορίζοντας για λίγο το κλίμα. Η Warner Bros Discovery κέρδισε 1,8%, ενώ η εταιρεία ημιαγωγών Arm έχασε περισσότερο από 1,5% λόγω των ανεπαρκών εσόδων. Η Airbnb υποχώρησε περισσότερο από 6,5% αφού μια αδύναμη πρόβλέψη επισκίασε τον ρυθμό του πρώτου τριμήνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης