Μεγάλο deal στη γεωθερμική ενέργεια ανάμεσα σε γερμανικές εταιρείες

Μεγάλο deal στη γεωθερμική ενέργεια ανάμεσα σε γερμανικές εταιρείες
Η BioEnergie Taufkirchen παράγει περίπου 25.000 MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου 100.000 MWh πράσινης θερμότητας ετησίως  
Σύμβαση για την προμήθεια γεωθερμικής ενέργειας υπέγραψαν οι γερμανικές GeoEnergie Taufkirchen (GET) και BioEnergie Taufkirchen σύμφωνα με το Energy Market Price.

Πιο αναλυτικά, η σύμβαση προβλέπει την ετήσια προμήθεια 21.000 MWh γεωθερμικής ενέργειας από την GET στην BioEnergie Taufkirchen (BET), η οποία θα έχει διάρκεια έως το 2033.

Με αυτή τη μακροπρόθεσμη συνεργασία, η τηλεθέρμανση από ανανεώσιμες πηγές θα τροφοδοτεί μεγάλα τμήματα των περιοχών Hohenbrunn, Neubiberg, Ottobrunn, Taufkirchen και Brunnthal στη νότια περιφέρεια του Μονάχου στη Γερμανία.

Η γεωθερμική μονάδα της GeoEnergie Taufkirchen -σε λειτουργία από το 2013- τροφοδοτεί από γεωθερμία το δίκτυο τηλεθέρμανσης της Gemeindewerke Oberhaching (GWO) και τα δίκτυα τηλεθέρμανσης της Stadtwerke München (SWM) για την BET.

Οι μέτοχοι της GET

Μέτοχοι της GET είναι η GWO, η BET, η Geysir Europe GmbH και η Taufkirchen Holding GmbH & Co KG, ενώ η Geysir Europe και η Taufkirchen Holding είναι εταιρείες του ομίλου IKAV, μιας διεθνούς εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που αναπτύσσει και επενδύει, μεταξύ άλλων, σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη.

«Μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να συνάψουμε μια νέα μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας θερμότητας, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη προμήθεια θερμότητας πέρα από τα δημοτικά όρια. Η συνεργασία μεταξύ της BET και της GET βασίζεται σε έναν κοινό στόχο. Πρόκειται για την επιτυχία της μετάβασης στη θέρμανση και την ασφαλή και αξιόπιστη παροχή ανανεώσιμης ενέργειας στους πελάτες μας», τόνισε ο Stefan Birle, διευθύνων σύμβουλος της BioEnergie Taufkirchen.

Η BioEnergie Taufkirchen GmbH & Co KG είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της SWM.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η BET παράγει περίπου 25.000 MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου 100.000 MWh πράσινης θερμότητας ετησίως μέσω συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας.

Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και η πράσινη θερμότητα στα δίκτυα τηλεθέρμανσης SWM της «Region Süd».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης