Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,15% για τον S&P - Ρεκόρ με άνοδο 0,65% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,15% για τον S&P - Ρεκόρ με άνοδο 0,65% για τον Nasdaq

196 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, με τον Nasdaq να είναιυψηλότερα τροφοδοτούμενος από τα κέρδη της Nvidia και άλλων εταιρειών τεχνολογίας. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones υστερούσε στην ευρύτερη αγορά με την JPMorgan Chase να οδηγεί τις απώλειες.


Ο Dow έχασε 196 μονάδες, ή 0,49% στις 39.806 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 5.308 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,64% στις 717,03 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,65% στις 16.794 μονάδες για να φτάσει στο ιστορικό intraday υψηλό και να κλείσει σε νέο ρεκόρ.

Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν σχεδόν 4% καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon σημείωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας επενδυτικής συνεδρίασης της τράπεζας ότι η συνταξιοδότησή του μπορεί να είναι νωρίτερα από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης πρόκειται να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Nvidia που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη το απόγευμα για να μετρήσουν τη δύναμη του ράλι υπό την ηγεσία της AI.

Οι μετοχές της Nvidia κέρδισαν τη Δευτέρα περισσότερο από 2% καθώς αναλυτές υπογράμμισαν την εξέχουσα θέση της εταιρείας στην αγορά. Αρκετές εταιρείες της Wall Street αύξησαν επίσης τον στόχο τιμής για τον κατασκευαστή chip πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδών , υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να κερδίσουν έως και 30% από τα τρέχοντα επίπεδά τους.

Η μετοχή αυξήθηκε σχεδόν κατά 92% μόνο το 2024 και είναι 203,9% υψηλότερα τους τελευταίους 12 μήνες.

Η κεφαλαιοποίηση της Nvidia είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη στον S&P 500 με 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι traders τιμολογούν επίσης κατά προσέγγιση 8% επί των κερδών για τον κατασκευαστή chip.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης