Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,27% για τον S&P, 1,84% για τον energy sector και 0,18% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,27% για τον S&P, 1,84% για τον energy sector και 0,18% για τον Nasdaq

201 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Πτώση στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Μάιο εγείρουν ανησυχίες για επίμονο πληθωρισμό, υποδεικνύοντας ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να μην μειώσει σύντομα τα επιτόκια.


Ο Dow Jones υποχώρησε 201 μονάδες ή 0,51% στις 39.671 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,27% στις 5.306 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,84% στις 700,24 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% στις 16.801 μονάδες.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής 30 Απριλίου-1 Μαΐου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη αναφέρουν έλλειψη προόδου τους τελευταίους μήνες προς τη μείωση του πληθωρισμού. Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι «διάφοροι συμμετέχοντες» συζήτησαν την προθυμία να αυξήσουν τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός δεν συνέχιζε να κινείται χαμηλότερα προς τον στόχο του 2%.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα της Nvidia. Ο κατασκευαστής τσιπ σημείωσε πτώση 1,7% την Τετάρτη εν όψει των τριμηνιαίων κερδών μετά το καμπανάκι. Οι αναλυτές αναμένουν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο από την τεχνολογική εταιρεία. Τα στοιχεία του LSEG δείχνουν ότι οι συναινετικές εκτιμήσεις δείχνουν τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα να έχουν αυξηθεί κατά 400% και 240% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση κερδών του κατασκευαστή chip "έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο μακροημερολόγιο", σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Deutsche Bank, Henry Allen.

Ο Allen σημείωσε ότι την επόμενη μέρα της τελευταίας έκθεσης κερδών της Nvidia τον Φεβρουάριο, ο S&P 500 εκτινάχθηκε περισσότερο από 2% , σημειώνοντας τα καλύτερα ημερήσια αποτελέσματά του σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την έκθεση για ενδείξεις σχετικά με το εάν το φετινό τεχνολογικό ράλι μπορεί να συνεχιστεί. Ο Nasdaq έχει εκτιναχθεί 12% στα υψηλά ρεκόρ του έτους μέχρι σήμερα.

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού υποχώρησαν για τρίτη συνεδρίαση την Τετάρτη, επεκτείνοντας το σερί απωλειών αυτής της εβδομάδας καθώς οι τιμές αμβλύνονται ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο.

Το αμερικανικό αργό και τοBrent υποχώρησαν περισσότερο από 2% για την εβδομάδα.

Ακολουθούν οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Τετάρτης:

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Ιουλίου: 77,57 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,39%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 8,2%.

Brent
Συμβόλαιο Ιουλίου: 81,90 δολάρια το βαρέλι, πτώση 1,18%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς αυξήθηκε κατά 6,3%.

Συμβόλαιο RBOB Benzine Ιουνίου: 2,47 $ το γαλόνι, πτώση 1,68%. Έως σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης αυξήθηκαν κατά 17,37%.

Φυσικό αέριο

Συμβόλαιο Ιουνίου: 2,84 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 6,4%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά περίπου 13,05%.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ είχαν αιφνιδιαστική αύξηση 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 910.000 βαρέλια, υψηλότερα από τα αναμενόμενα 729.000 βαρέλια. Ο ρυθμός με τον οποίο τα διυλιστήρια μεταποιούν αργό σε προϊόντα διαμορφώθηκε στο 91,7%, αυξημένος κατά 1,3%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης