Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΟΠΕΚ+:  Διαδικτυακή συνάντηση για την πολιτική παραγωγής στις 2 Ιουνίου

ΟΠΕΚ+:  Διαδικτυακή συνάντηση για την πολιτική παραγωγής στις 2 Ιουνίου

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει στη Βιέννη την 1η Ιουνίου

 

 

Ο όμιλος παραγωγών πετρελαίου OPEC+, που αποτελείται από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και συμμάχους με επικεφαλής τη Ρωσία, μετέθεσε τη συνεδρίαση για την πολιτική παραγωγής κατά μία ημέρα έως τις 2 Ιουνίου και θα συνεδριάσει διαδικτυακά.

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει στη Βιέννη την 1η Ιουνίου, αλλά τώρα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μια μέρα αργότερα, ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚ την Παρασκευή.

Οι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ προχωρούν σε εθελοντικές περικοπές παραγωγής συνολικού ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) για το πρώτο εξάμηνο του 2024, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία να προχωρήσει σε προηγούμενη εθελοντική περικοπή.

Οι περιορισμοί είναι πέρα από τις προηγούμενες μειώσεις κατά 3,66 εκατομμύρια bpd έως το τέλος του 2024, που ανακοινώθηκαν σε διάφορα βήματα από τα τέλη του 2022. Αυτό φέρνει τις συνολικές υποσχεθείσες περικοπές στα 5,86 εκατομμύρια bpd, ίσο με περίπου το 5,7% της ημερήσιας παγκόσμιας ζήτησης, δείχνουν οι υπολογισμοί του Reuters.

Πηγές από χώρες που έχουν προβεί σε εθελοντικές περικοπές της προσφοράς δήλωσαν στο Reuters αυτό το μήνα ότι είναι πιθανή παράταση.

Οι περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ από τα τέλη του 2022 ήταν σε ένα πλαίσιο αυξανόμενης παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους παραγωγούς μη μέλη, ενώ οι ανησυχίες για τη ζήτηση παραμένουν στο επίκεντρο καθώς οι μεγάλες οικονομίες αντιμετωπίζουν υψηλά επιτόκια.

Το Brent υποχώρησε περίπου 0,3% την Παρασκευή στα 81,14 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο  από τον Φεβρουάριο. Έφτασε στο ανώτατο όριο του 2024 των 91,17 $ στις αρχές του περασμένου μήνα.

 

.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης