Ενέργεια

Η Ουκρανία θα μεγιστοποιήσει την ικανότητα εισαγωγής ενέργειας από την ΕΕ

Η Ουκρανία θα μεγιστοποιήσει την ικανότητα εισαγωγής ενέργειας από την ΕΕ

Μετά τις ρωσικές επιθέσεις πυραύλων

 

Η Ουκρανία σκοπεύει να μεγιστοποιήσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια μερικών ωρών τη Δευτέρα, μετά τις πρόσφατες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που μείωσαν την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, δήλωσε ο ουκρανικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας έχουν ενταθεί από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές.
Οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει ζημιές άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με αποτέλεσμα την απώλεια 8.000 MWh παραγωγικής ικανότητας από το ενεργειακό σύστημα, λέει η κυβέρνηση.

«Ο συνολικός όγκος είναι 16.258 MWh, με μέγιστη χωρητικότητα έως και 1.700 MW σε μερικές ώρες», δήλωσε ο πάροχος δικτύου Ukrenergo στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σχετικά με την ποσότητα ενέργειας που θα μπορούσε να εισαχθεί.
Ανέφερε ότι η Ουκρανία θα εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Μολδαβία.
Επί του παρόντος, η Ουκρανία δεν μπορεί να εισάγει ταυτόχρονα περισσότερο από 1.700 Mwh ηλεκτρικής ενέργειας από τα κράτη της ΕΕ.German Galushchenko ζδήλωσε στο κοινοβούλιο την Παρασκευή ότι το Κίεβο διαπραγματεύεται για να μεγιστοποιήσει τις πιθανές εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις χώρες της ΕΕ.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ιδιωτικής ενεργειακής εταιρείας της Ουκρανίας, DTEK, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η αύξηση στις 2.200 MWh θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskiy, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 3.500 έως 4.000 MWh χωρητικότητας διακρατικών διασυνδέσεων θα μπορούσαν να εγκατασταθούν τα επόμενα πέντε χρόνια και οι ευρωπαϊκές εταιρείες δικτύου πρέπει να ενισχύσουν τους υποσταθμούς τους, να εγκαταστήσουν πρόσθετους μετασχηματιστές, να κατασκευάσουν νέες γραμμές μεταφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης