Συλλογικό βήμα προς τα εμπρός στην παροχή των δυνατοτήτων αποθήκευσης ενέργειας που χρειάζεται η βρετανική χώρα για να πετύχει τους μηδενικούς στόχους της
Ο Όμιλος ILI (εταιρεία επενδύσεων που λειτουργεί μια σειρά από επενδυτικά κεφάλαια που βασίζονται στη γη, κυρίως στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των κατοικιών) έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση σχεδιασμού για το έργο του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών Flemyland 100 MW (BESS) στο North Ayrshire από τους Υπουργούς της Σκωτίας.
Αυτό το ορόσημο σηματοδοτεί την τρίτη μεγάλη έγκριση σχεδιασμού για τον όμιλο ILI το τελευταίο τρίμηνο του 2024, μετά τις συναινέσεις για το έργο Whitehill 200 MW κοντά στο Gartcosh και το έργο Lochluichart 50 MW στα Highlands τον περασμένο μήνα.
Συναινεί συνολικά 350 MW χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας.
Ο Mark Wilson (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ILI), δήλωσε:
«Η επίτευξη τριών σημαντικών συμφωνιών προγραμματισμού είναι ένας απίστευτος τρόπος για να τελειώσει η χρονιά.
Αποτελούν ένα συλλογικό βήμα προς τα εμπρός στην παροχή των δυνατοτήτων αποθήκευσης ενέργειας που χρειάζεται η Σκωτία για να πετύχει τους μηδενικούς στόχους της.
Αυτά τα έργα θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματική χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υποστηρίζοντας ένα ασφαλές και σταθερό δίκτυο, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».
Στρατηγικά, οι ημερομηνίες σύνδεσης για αυτά τα έργα ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις αναμενόμενες μεταρρυθμίσεις σύνδεσης στο δίκτυο, τοποθετώντας τα να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ενεργειακή υποδομή της Σκωτίας για τα επόμενα χρόνια».
www.worldenergynews.gr






