Κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στην Παπούα της Ινδονησίας σκότωσε έξι άτομα (Reuters)

Κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στην Παπούα της Ινδονησίας σκότωσε έξι άτομα (Reuters)
Οι βροχές προκάλεσαν την κατολίσθηση της Παρασκευής, η οποία έπληξε ένα μικρό ορυχείο που διαχειρίζονται κάτοικοι των βουνών Arfak στην επαρχία της Δυτικής Παπούα, δήλωσε ο Abdul Muhari, εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετριασμού καταστροφών της Ινδονησίας

Καταρρακτώδεις βροχές ανάγκασαν τη Δευτέρα να σταματήσουν τις έρευνες της Ινδονησίας για 14 αγνοούμενους στην ανατολικότερη περιοχή της Παπούα, μετά από κατολίσθηση που σκότωσε έξι εργάτες σε χρυσωρυχείο και τραυμάτισε τέσσερις, δήλωσαν αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Reuters.

Tι προκάλεσε τις κατολισθήσεις

Οι βροχές προκάλεσαν την κατολίσθηση της Παρασκευής, η οποία έπληξε ένα μικρό ορυχείο που διαχειρίζονται κάτοικοι των βουνών Arfak στην επαρχία της Δυτικής Παπούα, δήλωσε ο Abdul Muhari, εκπρόσωπος της υπηρεσίας μετριασμού καταστροφών της Ινδονησίας.

Οι αρχές θα συνεχίσουν την Τρίτη τις έρευνες για τους αγνοούμενους μετά την καταστροφή, η οποία κατέστρεψε προσωρινά καταφύγια που χρησιμοποιούν οι ανθρακωρύχοι.

Οι έρευνες

Η προσπάθεια έρευνας παρεμποδίστηκε από «κατεστραμμένους δρόμους και ορεινά μονοπάτια, καθώς και από κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε στο Reuters ο Yefri Sabaruddin, επικεφαλής μιας ομάδας 40 διασωστών, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ανέσυραν πέντε πτώματα.

Για να φτάσει κανείς στο σημείο χρειάστηκαν 12 ώρες από την πλησιέστερη πόλη, είπε. Ο απολογισμός της Δευτέρας ενημερώθηκε από έναν προηγούμενο απολογισμό για έναν νεκρό και 19 αγνοούμενους.

Η μικρής κλίμακας και παράνομη εξόρυξη έχει συχνά οδηγήσει σε ατυχήματα στην Ινδονησία, όπου οι ορυκτοί πόροι βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε συνθήκες που είναι δύσκολο να ρυθμιστούν από τις αρχές.

Ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση ενός παράνομου χρυσωρυχείου στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις.

Μια άλλη κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο στο νησί Σουλαουέζι σκότωσε τουλάχιστον 23 άτομα τον Ιούλιο του περασμένου έτους.τη Φλόριντα, η οποία λειτουργεί μια μονάδα 360.000 gpd

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης