Μειωμένες οι προσδοκίες ενόψει της συνόδου κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Πούτιν στην Αλάσκα
Συγκρατημένη αισιοδοξία έως απαισιοδοξία πρέπει να επικρατεί σχετικά με το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής (15/8) στην Αλάσκα (Άνκορατζ) μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ (Ντόναλντ Τραμπ) και του Ρώσου ομολόγου του (Βλαντίμιρ Πούτιν).
Θυμίζουμε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος (Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής.
Μιλώντας στο Politico, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο στόχος του Τραμπ είναι «απλώς να μετρήσει… τον Πούτιν και να διαπιστώσει εάν είναι "σοβαρός"».
Αυτή η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με όσους θεωρούν ότι η προαναφερόμενη συνάντηση θα είναι το πρώτο βήμα για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Πούτιν προσέφερε ένα σχέδιο.
«Μπορεί να μην είναι ένα βιώσιμο σχέδιο, αλλά υπήρχε κάτι στα χαρτιά, το οποίο δείχνει πρόοδο».
www.worldenergynews.gr






