Ευρώπη

Putin: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους της στον Nord Stream

Putin: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους της στον Nord Stream
«Αυτό το έργο δεν στοχεύει εναντίον οποιουδήποτε από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών εταίρων μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.
Ο αγωγός Nord Stream δεν στοχεύει εναντίον άλλων χωρών και η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους σε αυτό το έργο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα (22/3) ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Αυτό το έργο δεν στοχεύει εναντίον οποιουδήποτε από τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών εταίρων μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Γερμανικής ενεργειακής εταιρείας BASF, Κουρτ Μποκ.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ακόμη, ότι «προχωράμε υπό τον όρο ότι θα υπάρξουν αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές προϋποθέσεις για το από κοινού έργο».
Ο Πούτιν είπε, ότι είναι απολύτως φυσικό να θεωρείται αναγκαία η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
«Με δεδομένη την αύξηση της κατανάλωσης στην Ευρώπη και τη μείωση της παραγωγής από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ο Nord Stream 2 είναι ένα απολύτως αναγκαίο έργο», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Απευθυνόμενος δε στον πρόεδρο της BASF, είπε ότι η Ρωσία θεωρεί την Γερμανική εταιρεία ως «ένα σημαντικό εταίρο στον αγωγό Nord Stream», ο οποίος υποστηρίζει τη συνέχιση αυτού του έργου.
Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι η συνεργασία αυτή θα αποκαταστήσει και τις διαταραγμένες διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με την Γερμανία.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης