H ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις και σχέδιο δύο σημείων κατά της Ρωσία, που θα στοχεύουν τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας — τόσο τα ίδια τα πλοία όσο και όσους τα διευκολύνουν.
Οι δηλώσεις της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο δύο σημείων» απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα με πρώτο μέλημα την αποδυνάμωση της Ρωσίας και δεύτερο την ενίσχυση της Ουκρανίας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ προετοιμάζει νέο πακέτο κυρώσεων που θα στοχεύει τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας — τόσο τα ίδια τα πλοία όσο και όσους τα διευκολύνουν.
Τετ-α-τετ για τον τερματισμό του πολέμου
Οι δηλώσεις της Κάλας έρχονται καθώς οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αποδεχθεί ένα σχέδιο-πλαίσιο που επεξεργάστηκαν οι ίδιες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κίεβο θα παραχωρήσει εδάφη και ορισμένα οπλικά συστήματα.
Η Κάλας πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας και όσων τον διευκολύνουν, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών προληπτικών ελέγχων με τα κράτη νηολόγησης.
www.worldenergynews.gr






