Commodities

Τερματίζεται μετά από ενάμιση μήνα η απεργία στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο

Τερματίζεται μετά από ενάμιση μήνα η απεργία στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο
Η απεργία στο ορυχείο Escondida της Χιλής το οποίο λειτουργεί ο κολοσσός BHP, εκτόξευσε τις τιμές του χαλκού στα ύψη λόγω ανησυχιών για ελλείψεις στον εφοδιασμό.
Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, το Minera Escondida στη Χιλή, το οποίο διαχειρίζεται ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP Billiton Ltd., αποφάσισαν να τερματίσουν την απεργία που ξεκίνησαν στις 9 Φεβρουαρίου 2017 με μισθολογικά αιτήματα.
Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Patricio del Rosario, είπε ότι οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να εφαρμόσουν το άρθρο 369 του Κώδικα Εργασίας της Χιλής, που τους επιτρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους με την τρέχουσα συλλογική σύμβαση εργασίας τους για 18 μήνες.
Οι εργαζόμενοι στο Escondida, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 5% της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις 31 Ιανουαρίου 2017 με την διοίκηση της εταιρείας για νέα συλλογική σύμβαση, σταμάτησαν την παραγωγή στο ορυχείο, με αποτέλεσμα οι τιμές του χαλκού να εκτοξευθούν λόγω ανησυχιών για ελλείψεις στον εφοδιασμό.
Η BHP λειτουργεί το ορυχείο κατέχοντας το 58% των δικαιωμάτων του Escondida, στο οποίο έχουν δικαιώματα μειοψηφίας άλλοι δύο μεταλλευτικοί κολοσσοί, η Rio Tinto PLC και η Mitsubishi Corp.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης