Διεθνή

Εκλογές στη Βουλγαρία σήμερα - Διεξάγονται υπό τη σκιά της τουρκο-βουλγαρικής έντασης

Εκλογές στη Βουλγαρία σήμερα - Διεξάγονται υπό τη σκιά της τουρκο-βουλγαρικής έντασης
Στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, πολίτες εμπόδισαν την είσοδο λεωφορείων που μετέφεραν από την Τουρκία τουρκικής καταγωγής Βούλγαρους υπηκόους για να ψηφίσουν
Υπό τη σκιά της έντασης από την εμπλοκή της Τουρκίας στις βουλγάρικες εκλογές, οι πολίτες της γειτονικής χώρας προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους.
Η αντιπαράθεση Βουλγαρίας-Τουρκίας έφτασε στο ανώτατο επίπεδο με την ανταλλαγή σκληρών δηλώσεων των προέδρων των δύο χωρών, μετά τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς ότι η Βουλγαρία ασκεί πιέσεις σε τουρκικής καταγωγής ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν το κόμμα της προτίμησής τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, πολίτες εμπόδισαν την είσοδο λεωφορείων που μετέφεραν από την Τουρκία τουρκικής καταγωγής Βούλγαρους υπηκόους για να ψηφίσουν.
Οι σημερινές εκλογές θα καταγραφούν ως μια εσωτερική διαδικασία, η οποία τραυμάτισε τις σχέσεις των δύο χωρών που τα τελευταία χρόνια κινούνται σε εύκρατο κλίμα, με αποκορύφωμα την άψογη συνεννόηση και συνεργασία στην προσφυγική κρίση.
Οι Βούλγαροι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ δεκαεπτά πολιτικών κομμάτων και εννέα συνασπισμών απαρτιζόμενων από μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς και οργανώσεις.
Η σημερινή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι πρόωρη και ήλθε ως επακόλουθο της παραίτησης της κυβέρνησης του κεντροδεξιού συνασπισμού με κορμό το κόμμα GERB του Μπόικο Μπορίσοφ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης