Αναλύσεις

Μουζάλας στο Spiegel: "Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω"

Μουζάλας στο Spiegel:
"Η Ελλάδα φέρει ήδη ένα βαρύ φορτίο, φιλοξενούμε 60.000 πρόσφυγες" τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας
"Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν προσφυγα παραπάνω, κάνω έκκληση στη νοημοσύνη της Ευρώπης" είπε σε δραματικό τόνο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στο Spiegel.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Ελλάδα φέρει ήδη ένα βαρύ φορτίο. Φιλοξενούμε 60.000 πρόσφυγες. Αναλογικά με τον πληθυσμό είναι μέγεθος συγκρίσιμο με αυτό της Γερμανίας. Θα ήταν λάθος να επιβαρυνθεί η Ελλάδα κι άλλο με την επιστροφή στην εφαρμογή των κανόνων του Δουβλίνου. Μόλις καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο θέμα της στέγασης των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα και βρισκόμαστε στη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων στα νησιά. Η πίεση από την Τουρκία στο προσφυγικό δεν μειώνεται επίσης», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Στο ερώτημα για την υποδοχή προσφύγων ο κ. Μουζάλας απάντησε χαρακτηριστικά:
«Μπορούμε να δεχτούμε το πολύ μία μικρή ομάδα, ως σύμβολο ότι δεν απορρίπτουμε τους κανόνες του Δουβλίνου εξολοκλήρου. Αυτήν τη στιγμή έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας. Από τους συμφωνηθέντες 32.000 πρόσφυγες, μόλις οι 10.000 έχουν κατανεμηθεί σε άλλες χώρες μέλη.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε ούτε έναν προσφυγα παραπάνω. Κάνω έκκληση στη νοημοσύνη της Ευρώπης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης