H μεγαλύτερη εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής της Ιαπωνίας, θα λαμβάνει 1 εκατομμύριο τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως (mtpa) για 15 χρόνια από το έργο Ruwais LNG, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη στη Βιομηχανική Πόλη Al Ruwais στο Άμπου Ντάμπι
Η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία του Άμπου Ντάμπι, ADNOC, υπέγραψε την Τρίτη 15ετή μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου από το έργο Ruwais LNG των ΗΑΕ στην ιαπωνική εταιρεία Inpex, αρχής γενομένης από το 2028.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Inpex, η μεγαλύτερη εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής της Ιαπωνίας, θα λαμβάνει 1 εκατομμύριο τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως (mtpa) από το έργο Ruwais LNG, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη στη Βιομηχανική Πόλη Al Ruwais στο Άμπου Ντάμπι.
Η συμφωνία «ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ της INPEX και του Ομίλου ADNOC», ανέφερε η ιαπωνική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Το σχέδιο Vision 2035 της Inpex περιλαμβάνει την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου LNG και την παροχή ΥΦΑ με μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να συμπληρώνει την προμήθεια ΥΦΑ από τα έργα της. Η συμφωνία με την ADNOC, έναν μακροχρόνιο συνεργάτη, ευθυγραμμίζεται με την πρωτοβουλία της Inpex να έχει μια πιο διαφοροποιημένη και ευέλικτη προσέγγιση στην προμήθεια ΥΦΑ, δήλωσε η ιαπωνική εταιρεία.
Το LNG για την Inpex θα προέρχεται κυρίως από το έργο Ruwais LNG της ADNOC, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εμπορική λειτουργία το 2028.
Μέχρι σήμερα, το 90% της παραγωγικής ικανότητας 9,6 mtpa του έργου Ruwais LNG έχει δεσμευτεί σε διεθνείς αγοραστές σε όλη την Ασία και την Ευρώπη μέσω μακροπρόθεσμων συμφωνιών, δήλωσε η ADNOC.
Η ADNOC καυχιέται εδώ και χρόνια ότι το σχεδιαζόμενο έργο Ruwais LNG θα είναι η πρώτη εγκατάσταση εξαγωγής ΥΦΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (MENA) που θα λειτουργεί με καθαρή ενέργεια, καθιστώντας την μία από τις μονάδες ΥΦΑ με τη χαμηλότερη ένταση άνθρακα στον κόσμο.
Η συμφωνία με την Inpex «βασίζεται στην δεκαετή ενεργειακή συνεργασία της ADNOC με την Ιαπωνία, προωθεί την εμπορευματοποίηση του Ruwais LNG και ενισχύει την ισχυρή εμπιστοσύνη της αγοράς στο έργο», δήλωσε ο Nasser Al Muhairi, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ADNOC Downstream Industry, Marketing & Trading και πρόεδρος της Ruwais LNG.
Η Ιαπωνία πρόσφατα προχώρησε στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης προμήθειας LNG.
Τον περασμένο μήνα, η κορυφαία εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ιαπωνίας, JERA, υπέγραψε σύμβαση για την παραλαβή LNG από την εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μαλαισίας, Petronas, για περίοδο 20 ετών, αρχής γενομένης από το 2028.
www.worldenergynews.gr






