Ενέργεια

Μητσοτάκης: Για την διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη

Μητσοτάκης: Για την διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη
Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 95% στο 50% και το έκαναν με μηδενικό αντάλλαγμα».
Τον κίνδυνο να βουλιάξει η χώρα όσο ο κ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.
Για το θέμα της ΔΕΗ υποστήριξε, ότι «η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 95% στο 50% και το έκαναν με μηδενικό αντάλλαγμα.
Η κατάσταση οδηγεί σε κατάρρευση της ΔΕΗ προς όφελος των ανταγωνιστών της.
Η ΔΕΗ έχει απολέσει το 75% της χρηματιστηριακής αξίας.
Για την διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ότι η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση πατάει γκάζι» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική καμένης γης.
Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σαν κάθαρση.
Ο λαός και η ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια».
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξανά για επανεκκίνηση και παρότρυνε τα στελέχη της ΝΔ να ασκούν σκληρή αντιπολίτευση, λέγοντας «να είμαστε σκληροί και αμείλικτοι με την κυβέρνηση, ασκώντας τα αντιπολιτευτικά μας καθήκοντα».
Για την οικονομία και την πολιτική της κυβέρνησης είπε, ότι «το πυροτέχνημα της 20ης Φεβρουαρίου, έσβησε.
Τα λεγόμενα αντίμετρα, αν ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν, αφού θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε το πλεόνασμα του 3,5%, κάτι που δεν θα γίνει, αφού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε, ότι είναι ανέφικτο».
Ακόμα, προειδοποίησε ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα οδηγείται σε τραγικό αδιέξοδο.
«Αν η οικονομία δεν αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική, δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018 και το τέταρτο μνημόνιο θα γίνει μονόδρομος» είπε και συμπλήρωσε ότι «γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη για πολιτική αλλαγή».
Σε ότι αφορά τα εργασιακά, τόνισε πως είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπραγματεύεται, αφού όπως είπε «ο ίδιος ο Γιούνκερ άδειασε τον κ. Τσίπρα παραδίδοντάς του μαθήματα και λέγοντας ότι εργασιακό κεκτημένο δεν υφίσταται».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στον χώρο της δικαιοσύνης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι την διέλυσε και αυτή με επικίνδυνες παρεμβάσεις για τον θεσμικό ιστό της χώρας και την δημόσια στοχοποίηση λειτουργών μέσω «μιας δημοσιογραφίας που εξυπηρετεί πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης