Διεθνή

Η Βρετανία θα επενδύει 390 εκατομμύρια λίρες ετησίως στην έρευνα και την καινοτομία

Η Βρετανία θα επενδύει 390 εκατομμύρια λίρες ετησίως στην έρευνα και την καινοτομία
Τα χρήματα θα διατεθούν σε έργα και τεχνολογίες, για την ενίσχυση της αντιμετώπισης προκλήσεων, όπως της ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής και του νερού.
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας δεσμεύτηκε να επενδύει 390 εκατομμύρια λίρες ετησίως στην έρευνα και την καινοτομία για τα επόμενα 4 χρόνια.
Τα χρήματα από το Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης (DFID) θα διατεθούν σε έργα και τεχνολογίες, για την ενίσχυση της αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής και του νερού.
Όπως αναφέρεται, θα υπάρξουν «σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα στους τομείς αυτούς, ανάμεσά τους σε καινοτομίες για την πρόσβαση και τη χρήση του νερού, την επιστήμη του κλίματος, την έρευνα για την μείωση των κινδύνων από καιρικές καταστροφές και την αναβάθμιση της πρόσβασης στην καθαρή ενέργεια.
Άλλοι τομείς που περιλαμβάνονται στην χρηματοδότηση, είναι η αντιμετώπιση των ασθενειών, της φτώχειας και η βελτίωση της εκπαίδευσης.
Ο γραμματέας του DFID Priti Patel δήλωσε, ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια υπερδύναμη στο χώρο της έρευνας, της οποίας η παγκόσμια ηγεσία αλλάζει και σώζει ζωές σε όλο τον κόσμο».
Τόνισε δε, ότι «η Βρετανική καινοτομία στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας είναι πιο σημαντική από ποτέ».
Καταλήγοντας υποστήριξε, ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με κορυφαίες παγκοσμίως οργανώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων του σήμερα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης